Valuta: Nervøse investorer fokuserer på sikre havne

Udgivet den 22-09-2020  |  kl. 06:34  |  

Den japanske yen styrkes let tirsdag morgen, hvor investorerne er nervøse over et fortsat stigende antal smittede med coronavirus.

Samtidig holder det stadige fravær af en ny finanspolitisk hjælpepakke i USA efter coronakrisen markedet i et jerngreb, og derfor er udsvingene små - med fokus på de sikre havne, som investorerne ofte benytter sig af i usikre tider.

Det gælder primært den japanske yen, men også til en vis udstrækning den amerikanske dollar.

Risikoaversionen kunne også tydeligt mærkes på aktiemarkedet mandag, hvor faldene endte med at blive ganske tunge i Europa.

Her faldt det tyske DAX-indeks med hele 4,4 pct., CAC 40 i Paris bakkede med 3,7 pct., og det britiske FTSE 100-indeks satte sig 3,4 pct.

Også i USA var der fald at spore, og som så ofte før var det kun teknologiaktierne, der holdt hånden under markedet.

Stigninger til blandt andet Apple, Netflix og Paypal holdt Nasdaq-indekset nede på et fald på 0,1 pct., mens S&P 500-indekset og Dow Jones-indekset faldt med henholdsvis 1,2 pct. og 1,8 pct.

- Aktieudsalget nåede et ret dramatisk momentum i løbet af den europæiske handelsdag, og dollars karakteristika som risikoavers valuta trådte virkelig i forgrunden, siger Ray Attrill, der er chef for valutahandel hos National Australia Bank, til nyhedsbureauet Reuters.

Den japanske yen styrkes tirsdag morgen til 104,51 yen per dollar fra 104,54 yen per dollar ved dansk lukketid mandag og 104,65 yen per dollar sent mandag.

Dollar holder samtidig fast i den seneste tids styrkelser, og euro koster tirsdag morgen 1,1768 dollar per euro mod 1,1771 dollar per euro sent mandag.

Dog er der tale om en lille svækkelse fra 1,1741 dollar per euro ved dansk lukketid mandag, men siden sidste mandag er dollar styrket fra omtrent 1,1870 dollar per euro.

- Meget afhænger lige nu af, hvorvidt det, vi har set over de seneste 24 timer, fastholdes eller ej. Der er god grund til at tro, at vi kan stå over for en periode med flere uger, hvor dollar i hvert fald stopper med at svækkes, siger Ray Attrill.

I krydset mellem euro og yen skal der tirsdag morgen 122,99 yen til at købe en euro mod 122,74 yen per euro ved dansk lukketid mandag og 123,19 yen per dollar mandag aften dansk tid.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder