Valuta: Pres på dollar og stærke udsigter for euro og guld

Udgivet den 05-08-2020  |  kl. 06:32  |  

Amerikanske dollar er igen under pres onsdag på baggrund af en stærk euro og smuldrende amerikanske renter i udeblivelsen af endnu en coronavirus-pakke i Kongressen i Washington.

Og i modsætning til i Europa, hvor EU's stats- og regeringschefer for flere uger siden blev enige om en massiv fællesfinansieret hjælpepakke til de hårdest coronaramte lande, står politikerne i Washington midt i et indædt slagsmål om en forlængelse af - eller afløsning for - den allerede udløbne pakke, der sendte ekstra hjælp til de mange millioner, der har mistet deres arbejde i kølvandet af spredningen af coronasmitten i USA.

Det har tændt signaler om, at det amerikanske opsving halter bagefter Europa, hvilket sender den fælles valuta til et to-årigt højdepunkt, mens investorerne afventer onsdagens private amerikanske jobrapport.

- En manglende aftale om en finanspakke har skubbet den amerikanske dollar ned. Så hvis de bliver enige om noget i de næste par dage, så vil dollar nok komme tilbage. Men selv om vi får et eller andet i den retning, tror jeg, der stadig står dollarsvækkelse på programmet resten af året, siger valutaanalytiker Imre Speizer fra Westpac i Auckland til Reuters.

De amerikanske realrenter er faldet yderligere i negativt territorium, og de nominelle renter er tæt på rekordlave, hvilket også presser japanske yen op, mens guld ramte det højeste niveau nogensinde med 2031 dollar per troy ounce i den tidlige handel onsdag morgen.

Renten på den inflationssikrede ti-årige amerikanske gæld er på et rekordlavt niveau på minus 1,05 pct., mens den nominelle ti-årige rente ligger tæt på det laveste siden marts-panikken toppede i 0,51 pct.

Aktieinvestorerne har endnu ikke rigtigt købt ind på den europæiske genopretningshistorie, og det kan ifølge storbanken ING yde den fælles valuta endnu mere støtte.

- Undersøgelser antyder, at investorerne stadig ligger stærkt overvægtet i amerikanske aktier, især tech-aktier, og at de er opmærksomme på at rotere ind i eurozonen og ser euro som billig, siger INGs globale markedschef Chris Turner ifølge Reuters.

Og hvis den rotation sker, kan euro ifølge markedschefen nå 1,25 dollar. Det er niveauer, der ikke er set i årevis.

Euro koster onsdag morgen 1,1810 dollar mod 1,1755 dollar tirsdag eftermiddag, og pund koster onsdag morgen 1,3080 dollar mod 1,3050 dollar tirsdag.

Dollar ligger sideløbende i 105,60 yen per dollar mod 105,90 yen tirsdag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder