Valuta: Pundet retter sig lidt oven på brat fald i sidste uge

Udgivet den 14-09-2020  |  kl. 06:33  |  

Pundet har genvundet lidt terræn mandag morgen, men ligger fortsat tæt på det laveste niveau siden maj over for euro tynget af frygt for et hårdt brexit.

Den britiske regering erkendte i sidste uge, at et nyt lovforslag umiddelbart ændrer i den udtrædelsesaftale, som briterne og EU blev enige om for hen ved et år siden. Dermed kan det ende i en retssag med EU.

Samtidig har de tidligere britiske premierministre Tony Blair og John Major blandet sig i debatten og søndag opfordret til, at den britiske regering dropper sit lovforslag, skriver Reuters.

En euro står mandag morgen i 0,9241 pund mod 0,9255 pund fredag eftermiddag og mindre end 0,90 pund for bare en uge siden.

I de store valutakryds mellem euro, dollar og yen er der også små bevægelser mandag morgen.

Dollar ligger en smule svækket i 106,08 yen mod 106,20 yen fredag eftermiddag, op til mandagens valg af premierminister Shinzo Abes efterfølger. Det er den japanske kabinetsekretær, Yoshihide Suga, der er favorit til at efterfølge Abe som leder af regeringspartiet, skriver Reuters.

Der går 1,1846 dollar på en euro mod 1,1830 dollar fredag eftermiddag.

Fremgangen til euro hænger ifølge Reuters sammen med, at chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, efter sidste uges rentemøde meget klart udtrykte, at banken ikke administrerer sin pengepolitik med henblik på at sikre særlige niveauer for valutakursen.

Markedet var ellers nervøs for indgreb, da den seneste tids styrkelse af euro medvirker til at svække konkurrenceevnen og lægger en dæmper på inflationen via lavere importpriser.

- Samlet set virker det som om, at ECB's beslutningstagere ikke ønsker at overreagere i forhold til eurokursen, siger valutahandler Juan Perez fra Tempus til Reuters.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Forex❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder