Valuta: Pundet styrkes efter finansministerens tweet

Udgivet den 18-02-2020  |  kl. 14:49  |  

Det britiske pund vinder frem tirsdag, efter at den britiske finansminister, Rishi Sunak, har tweetet, at han vil komme med et forslag til ny finanslov som planlagt den 11. marts. Det sker med en ledsagende kommentar om, at budgettet vil levere på de løfter, der er blevet givet til briterne om at opgradere og frigøre landets potentiale.

Det skriver Reuters.

Der har ellers været usikkerhed om, hvorvidt budgettet ville blive forsinket efter en overraskende regeringsrokade i sidste uge, hvor Sunak overtog som finansminister efter Sajid Javid.

- Markedet har nok - rigtigt eller forkert - forhåbninger om, at det er et ekspansivt budget. Vi så også i sidste uge, da den nye finansminister blev udnævnt, at det gav et løft til pundet netop på forventning om, at det ville blive et mere ekspansivt budget, end det ellers ville være blevet, siger valutastrateg i Nordea Niels Christensen til Ritzau Finans.

Han peger desuden på, at der er andre faktorer, der kan forklare pundets fremgang.

Blandt andet er der kommet pæne arbejdsløshedstal fra Storbritannien tirsdag formiddag, og pundet har også fået overtaget over for euro, der lider under svage nøgletal fra Tyskland, hvor de tyske finansielle aktørers aktivitetsindeks ZEW skuffede i februar.

En euro koster tirsdag eftermiddag 0,8291 pund mod 0,8326 pund mandag eftermiddag ved 17-tiden. Der går 9,0138 kr. på et pund mod 8,9731 kr. mandag, og pundet styrkes til 1,3025 dollar fra 1,3007 dollar mandag ved 17-tiden.

I det store kryds mellem euro og dollar er den fælles valuta på hælene og koster 1,0798 dollar mod 1,0830 dollar mandag.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder