Valuta: Pundet styrket efter blød brexitafgang kan være i sigte

Udgivet den 21-10-2019  |  kl. 14:11  |  

Udsigten til en aftale om Storbritanniens udtræden af EU fyrer godt og grundt op under det britiske pund, der mandag middag ligger i det højeste niveau overfor dollar siden midten af maj.

Mandag middag kostede et pund over 1,3011 dollar, og man skal helt tilbage til den 6. maj for at finde et tilsvarende niveau. Det er et stadig stærkere håb om, at et såkaldt hårdt brexit ikke kommer på tale, der understøtter den britiske møntfod.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, fik i weekenden udskudt afstemningen om den aftale, han ugen inden havde forhandlet sig frem til med EU om briternes udtræden af den fælles union. Det britiske parlament vedtog i stedet et ændringsforslag, der skulle garantere at lovgivningen relateret til brexit er på plads, inden landet udtræder af EU.

Det fik i sidste øjeblik regeringen til at udskyde afstemningen om aftalen med EU.

Boris Johnson håber dog fortsat, at al lovgivning og ikke mindst selve brexitaftalen kan nå at blive vedtaget i Underhuset inden 31. oktober, så briterne kan udtræde af EU med en aftale på denne dato.

Ifølge Bloomberg News vil den britiske regering fremlægge lovgivning i detaljer i løbet af mandag, så tidsplanen kan overholdes.

Men hvis det sidst på måneden ser usandsynligt ud, at det vil ske, så er vurderingen, at EU sandsynligvis træder til og udskyder udtrædelsen. Derved forhindres et brexit uden aftale den 31. oktober.

Mandag først på eftermiddagen koster pund 1,3003 dollar mod 1,2900 dollar fredag eftermiddag. I forhold til euro, går der 0,8590 pund per euro mandag middag mod 0,8637 pund fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder