Valuta: Renteforventninger trykker fortsat dollar

Udgivet den 12-06-2019  |  kl. 14:02  |  

Der er onsdag middag kun sket små forskydninger på valutamarkedet, hvor tendensen fortsat er let modvind til dollar. Markedet har i de seneste uger skruet op for forventningerne til, at den amerikanske centralbank vil sænke renten i løbet af de kommende måneder, og det lægger pres på den amerikanske valuta.

Euro koster onsdag eftermiddag 1,1325 dollar - og ligger dermed meget tæt på de 1,1348 dollar, som markerer det højeste niveau i 11 uger. Tirsdag ved 17-tiden kostede euro 1,1315 dollar.

- Der er ikke så meget nyt at handle på, så det er et afventende marked, siger valutastrateg i Nordea, Niels Christensen, til Ritzau Finans.

Han peger på, at amerikanske inflationstal måske kan skubbe lidt til dollaren i eftermiddag.

- De vil muligvis få lidt ekstra opmærksomhed, fordi der er relativt aggressive forventninger til lavere renter i USA.

- Generelt tror jeg dog, at markedet vil holde fast i meget af det, der er indregnet i øjeblikket i forhold til en rentenedsættelse, i hvert fald ind til næste uges rentemøde, hvor vi hører den amerikanske centralbanks kommentarer, siger Niels Christensen.

Over for yen ligger dollar tæt på det svageste niveau i fem måneder, men også her er bevægelsen i forhold til tirsdag ret begrænset. Der går 108,35 yen på en dollar mod 108,58 yen tirsdag klokken 17.

I Norge er der nogenlunde ro på kronen inden næste uges rentemøde, som vil blive fulgt tæt. Der går 0,7633 kr. på en norsk mod 0,7646 kr. tirsdag eftermiddag.

- Den norske krone ligger stadigvæk over 76 øre, og det ligger stadig i kortene, at vi får en renteforhøjelse fra Norges Bank på torsdag, siger Niels Christensen.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder