Valuta: Riksbanken styrker den svenske krone

Udgivet den 03-09-2015  |  kl. 14:22  |  

Den svenske krone er styrket torsdag, efter at den svenske centralbank, Riksbanken, midt på formiddagen besluttede at fastholde den toneangivende reporente på minus 0,35 pct.

Torsdag eftermiddag koster euro 9,3895 svenske kr. - et prisfald fra 9,4790 svenske kr., før rentebeslutningen blev kendt.

Kun fire ud af 16 økonomer havde ifølge Bloomberg News ventet en rentesænkning - som altså ikke kom, mens de resterende 12 forudså en uændret rente.

I efterfølgende udtalelser har Riksbankchefen Stefan Ingves erklæret, at den økonomiske udvikling i Sverige stort set er som ventet, at en lav rente er nødvendig for at forstærke inflationen, men at banken på den anden side ser er stigende tendens i prisudviklingen. Blandt andet fordi olieprisfaldet mere eller mindre er bremset.

Torsdagens andet vigtige centralbankmøde - rentemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB) - mundede som ventet også ud i uændrede rentesatser på blandt andet 0,050 for refinansieringsrenten.

Op til offentliggørelsen af rentebeslutningen lå styrkeforholdet mellem dollar og euro forholdsvist stabilt i 1,1228 dollar per euro, og det ændrede den ikke-overraskende beslutning ikke på.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Middag❯  Valuta❯ 

Relaterede nyheder