Valuta: Risikoappetit sender dollar mod svækkelse for anden uge i træk

Udgivet den 22-10-2021  |  kl. 14:11  |  

Den amerikanske dollar står fredag til et fald for anden uge i træk, efter at fornyet ro omkring kinesiske Evergrande har øget risikoappetitten blandt handlerne.

Valutaen dykker over for en række valutaer, og dollar-indekset ligger fredag eftermiddag til et fald på 0,2 pct. til 93,602 fra et indeks på 93,786 natten til fredag.

Lettede bekymringer omkring Evergrande har fået valutahandlerne til at trække ud af den amerikanske dollars sikre havn, skriver Reuters.

Men selv om der indtil videre er styret uden om en konkurs i den kinesiske boliggigant, er usikkerheden fortsat stor, skriver strateger i MUFG ifølge Reuters.

- Selv om det er godt nyt i forhold til, at den uundgåelige konkurs udsættes hen over weekenden, vil usikkerheden fortsat være høj, indtil der er større klarhed omkring Evergrandes position samt andre kinesiske ejendomsudvikleres position, fremgår det af en kommentar.

På længere sigt er der dog udsigt til understøttelse til den amerikanske dollar. Blandt andet opfordrer UBS Wealth Management til at fastholde dollar som foretrukken valuta i porteføljen på forventninger om, at USA's centralbank, Federal Reserve, snart vil neddrosle sit aktivopkøbsprogram.

Dollar svækkes blandt andet over for euro, der fredag eftermiddag handles til 1,640 dollar mod 1,1621 dollar natten til fredag.

Den russiske centralbank har fredag eftermiddag løftet renten med 50 basispoint til 7,5 pct. Flere stigninger kan være på vej i fremtiden, varsler centralbanken samtidig

Efter nyheden styrkes den russiske valuta over for den amerikanske til 70,3436 rubler mod 70,4572 rubler forinden.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder