Valuta: Rolig start inden amerikansk jobrapport og brexitforhandlinger

Udgivet den 04-12-2020  |  kl. 06:32  |  

Der er roligt på valutamarkedet fredag morgen, hvor amerikanske dollar fortsat ligger underdrejet over for især de europæiske valutaer, euro og sterling.

Den fælleseuropæiske euro er brudt gennem det store modstandsniveau omkring 1,20 dollar, og den lethed, som har præget styrkelsen af den fælles valuta, har overrasket mange markedsdeltagere.

Styrkelsen er katalyseret af satsninger på en fortsat svækket amerikansk dollar i takt med, at verden begynder at vriste sig ud af covid-19-pandemien, når vaccineprogrammerne bliver rullet ud i løbet af den kommende måned.

Med styrkelsen er momentum for euro-positive positioner steget, og det betyder øget risiko.

Men ses der på teknisk analyse, ligger næste store tærskel omkring 1,2550 dollar, hvilket vil være naturligt at teste i løbet af de kommende dage.

- Euroen holder sig over 1,21 dollar-niveauet for første gang siden foråret 2018, på trods af at der kun er en uge tilbage, før Den Europæiske Centralbank forventes at øge pengepolitisk stimulus. Der er ingen tvivl om, at Federal Reserve har haft en enorm succes med at svække dollar siden foråret i år, siger strateg Jane Foley fra Rabobank til Reuters.

Investorerne ser nu frem mod dagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der vil give et praj om, hvorvidt opsvinget fortsat mister momentum. Jobskabelsen, der er i centrum for forventningerne, vurderes at falde til 475.000 i november fra 638.00 i oktober.

Samtidig skæves der til brexitforhandlingerne i London, der igen synes at være i hårdknude.

- Markedsdeltagerne er nødt til at vurdere deres sterling-eksponering inden weekenden. Hvis jeg lå med sterling, ville jeg ikke øge eksponeringen. For hvis vi ikke får en aftale, og retorikken fra Barnier (EU-forhandler, Michel Barnier, red.) eller den britiske lejr kun indikerer begrænsede fremskridt, kan vi se sterling lavere over for dollar på mandag, siger cheføkonom Chris Weston fra Pepperstone i Melbourne til Reuters.

Euro koster fredag morgen 1,2145 dollar mod 1,2150 dollar torsdag, og pund koster 1,3450 dollar mod 1,3480 dollar torsdag eftermiddag

Dollar ligger samtidig i 103,85 yen mod 103,80 yen torsdag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder