Valuta: Roligt marked med lille styrkelse af euro

Udgivet den 02-09-2015  |  kl. 06:32  |  

Onsdag morgen er forholdsvis rolig på de internationale valutamarkeder. De store valutaer rører ikke meget på sig, mens en mindre styrkelse af euro presser dollar og yen en anelse i baggrunden.

Styrkelsen af den fælles valuta kommer efter endnu en asiatisk morgen med udsalg på aktiemarkederne. Kursfaldene i især Kina har sendt investorerne mod mere sikre steder at placere likviditeten, og her ses euroområdet som en stabil "parkeringsmulighed".

Imens kan uroen blive sat i stå, når de kinesiske markeder er lukkede torsdag og fredag, men investorerne i stedet kan koncentrere sig om den amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der fremlægges fredag eftermiddag dansk tid.

- Amerikanske dollar bør holde niveauet op til arbejdsmarkedsrapporten på fredag. Der er ingen grund til at tro, at vi vil få et sæt ringe data, og det bør holde prissætning for en Federal Reserve renteforhøjelse, siger markedsstrateg Imre Speizer fra Westpac Banking Corp i Auckland til Bloomberg News.

Ved 6.30-tiden onsdag morgen koster euro 1,1285 dollar mod 1,1265 dollar tirsdag eftermiddag, mens dollar koster 120,25 yen mod 119,65 yen tirsdag eftermiddag.

Der går samtidig 135,70 yen på en euro mod 134,80 yen tirsdag eftermiddag.

I Australien har skuffende BNP-data sendt den australske dollar ned.

Væksten var blot 2 pct. på årsbasis i andet kvartal mod de ventede 2,2 pct., mens den på kvartalsbasis blot var halvdelen af den ventede vækst på 0,4 pct.

Kine får skylden for den lave vækstrate, og onsdag morgen står australske dollar i 0,7025 amerikanske dollar mod 0,7040 dollar tirsdag eftermiddag og blot 0,6985 dollar lige efter offentliggørelsen.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Valuta❯ 

Relaterede nyheder