Valuta: Skeptiske asiater lægger dæmper på optimismen

Udgivet den 14-08-2019  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske valutainvestorer tager de skeptiske briller på, når den amerikanske præsidents, Donald Trumps, beslutning om at udsætte yderligere toldsatser på visse kinesiske varer nærlæses.

Det fremgår af valutaudsvingene onsdag morgen, hvor offshore-yuan er svækket mod dollar efter offentliggørelsen af skuffende kinesiske data for såvel industriproduktion som detailsalg.

Effekten af handelskrigen blev igen stillet til skue onsdag, da de skuffende tal for detailsalg og industriproduktion blev fulgt op af en ringere udvikling i investeringsniveauet end forudset.

Et kortvarigt dyk under 7 offshore-yuan per dollar i kølvandet af tarif-udsættelsen er afløst af en svækkelse af den fritflydende kinesiske valuta til 7,0425 offshore-yuan per dollar onsdag formiddag lokal kinesisk tid.

Samtidig blev den officielle onshore-yuan noteret til en middelkurs på 7,0312 per dollar af den kinesiske centralbank, People's Bank of China.

Den midlertidige udsættelse i handelskrigen, som Donald Trump lancerede tirsdag aften, har støttet risikolysten på især det amerikanske aktiemarked, mens reaktionen er noget mere afdæmpet i Asien.

Og analytikere advarer da også om, at optimismen allerede er ved at falme, da der ikke findes nogen hurtig løsning på handelsstriden, som har truet - og stadig truer - den globale økonomiske vækst.

Og med sammenstød mellem demonstranter og politi i Hongkong, bekymring for Storbritanniens exit fra EU og spændinger i Mellemøsten, kan risikoaversionen meget hurtig blusse op igen.

- Hvis vi alene tænker på USA og Kina, kunne der være mere plads til styrkelse af dollar mod yen, men det betyder ikke, at handelskonflikten er blevet løst. Der er stadig masser af geopolitiske risici, såsom Hongkong, brexit og situation omkring Iran, siger cheføkonom Tohru Sasaki fra JP Morgan Securities i Tokyo ifølge Reuters.

USA's præsident Donald Trump fik tirsdag kolde fødder og udskød fristen for 10 pct. told på den resterende kinesisk import, samt forsinkede tolden på mobiltelefoner, bærbare computere og andre forbrugsvarer i håb om at ikke at ramme det amerikansk julesalg.

Pund koster onsdag morgen 1,2055 dollar mod 1,2070 dollar tirsdag eftermiddag.

Euro koster onsdag morgen 1,1175 dollar mod 1,1195 dollar tirsdag eftermiddag, og dollar koster 106,30 yen mod 106,50 yen tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
22:00:01

 
8,97%
 
17:00:01

 
8,06%
 
17:00:01

 
4,22%
 
17:30:01

 
3,78%
 
17:30:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder