Valuta: Stimuluspakke og forbrugeriver styrker atter dollar

Udgivet den 08-03-2021  |  kl. 13:48  |  

Den amerikanske dollar har mandag nået sit stærkeste niveau i mere end tre måneder.

Det kan valutaen til dels takke de stigende renter for, der har hjulpet den på vej i den seneste periode.

Athanasios Varmvakadis, der er analytiker hos Bank of America, argumenterer dog også for, at dollar styrkes af en potent blanding af den vedtagede stimuluspakke på 1900 mia. dollar, den hurtigere end ventede genåbning i USA samt stigende forbrugeriver, skriver Reuters.

Efter at være blevet svækket med 4 pct. i sidste kvartal af 2020, er dollar siden årsskiftet blevet styrket med 2,4 pct. over for de rivaliserende valutaer.

Ofte kan en styrket dollar være et resultat af, at der kan være opstået global uro på markederne, hvilket kan betyde, at investorerne søger i sikker havn - herunder hos den amerikanske dollar.

Det vurderer Jyske Bank dog ikke er årsagen lige nu, og banken ser i stedet de stigende renter som årsag til styrkelsen.

Det er dog Jyske Banks vurdering, at 2021 bliver domineret af en global normalisering af økonomierne efter covid-19-pandemien, som sænker behovet for sikre aktiver og derfor svækker dollar.

- Vi venter, at euro over for dollar senere i 2021 igen vil udfordre kursniveauet 1,2350-1,2500, skriver banken.

Euro koster mandag middag 1,1871 dollar per euro mod 1,1925 dollar fredag.

Dollar ligger samtidig i 108,59 yen per dollar mod 108,26 yen fredag. Man skal helt tilbage til juni sidste år for at finde et tilsvarende svagt niveau for den japanske valuta.

/ritzau/FINANS

Jacob Nagstrup Brønd

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder