Valuta: Svag svensk kr. fanget af globale udfordringer

Udgivet den 28-09-2022  |  kl. 13:47  |  

Den svenske krone kan få det svært i det stormfulde økonomiske klima, der lige nu raser globalt.

Presset på verdens energisystem og Vestens beslutning om at gøre sig fri af de russiske energikilder kan lede til lavere global økonomisk aktivitet denne vinter, hvilket er en dårlig cocktail for den svenske krone.

Det vurderer Jyske Bank i en valutaanalyse onsdag.

- Riksbankens renteforhøjelser kan ikke kompensere for kronens følsomhed over for konjunkturafmatning og risikoaversion. Risikoscenariet er en ny dyb global recession, som kan sende den svenske krone til historisk lave kursniveauer, fremgår det.

Sveriges Riksbank hævede i sidste uge den ledende rente med 100 basispoint i sidste uge 1,75 pct. Der var kun ventet en renteforhøjelse til 1,50 pct. ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Centralbankerne hæver renten for at modarbejde den kraftige inflation og stimulerer dermed frygt for recession. Flere markedsaktører vurderer, at recessionen er lige om hjørnet. Spørgsmålet er dog hvor dyb, den vil være.

- I vores øjne bliver det taktisk afgørende for den svenske krone, om vi kommer til at gennemleve milde regionale recessioner, eller om udfordringerne spreder sig til en dyb global recession a la coronapandemien, skriver banken.

Jyske Bank venter milde regionale recessioner, og herigennem er der åbnet for et comeback til den svenske krone.

Onsdag eftermiddag koster euro 10,9144 svenske kr., mod 10,8950 svenske kr. tirsdag eftermiddag. I midten af august kostede euro 10,35

.\\˙ MarketWire

Ida Kramhøft Jensen

Tags:  Intraday❯  Forex❯