Valuta: Svensk krone styrkes efter referat fra centralbankmøde

Udgivet den 21-02-2020  |  kl. 15:24  |  

Den svenske centralbank har de værktøjer, den har brug for i tilfælde af en økonomisk krise, og banken kan ikke udelukke en tilbagevenden til negative rentesatser, hvis der er behov for det.

Sådan lyder nogle af hovedpunkterne i referatet fra det seneste rentemøde i februar i landets centralbank, der også går under navnet Sveriges Riksbank.

- Med de lave renter i udlandet kan muligheden for, at reporenten igen når negativt terræn i fremtiden, ikke udelukkes, men flere medlemmer pointerede også muligheden for at bruge Riksbankens balance på andre måder i den kontekst, fremgår det blandt andet af referatet ifølge Bloomberg News.

Umiddelbart efter offentliggørelsen af referatet fredag formiddag blev den svenske kr. styrket, og styrkelsen holder ved fredag eftermiddag.

Der skal fredag eftermiddag 0,7070 danske kr. til en svensk, mens der torsdag eftermiddag skulle 0,7044 danske kr. til en svensk krone.

Riksbanken besluttede i december at hæve den ledende rente i Sverige fra minus 0,25 pct. til 0 pct. Dermed gik centralbanken væk fra minusrenter, hvilket blev kaldt både "mærkværdigt" og "besynderligt" af flere økonomer.

På det efterfølgende rentemøde den 11. februar fastholdt centralbanken den ledende rente på 0 pct.

Fredag eftermiddag har Henry Ohlsson, viceguvernør i den svenske centralbank, også været på talerstolen. Her slog han ifølge Bloomberg News fast, at han stadig mener, at det var en god beslutning at løfte renten i december.

I de store hovedkryds på valutamarkedet koster euro fredag eftermiddag 1,0802 dollar mod 1,0803 dollar torsdag, mens dollar står i 111,88 yen mod 112,09 yen per dollar torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder