Valuta: Svensk krone styrkes efter stærke BNP-tal

Udgivet den 29-11-2019  |  kl. 14:58  |  

Den svenske krone er i fremdrift fredag eftermiddag, efter at der først på formiddagen blev serveret friske væksttal for tredje kvartal.

De viste en vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 0,3 pct. i tredje kvartal sammenlignet med andet kvartal, mens økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet en vækst på 0,2 pct.

Det styrker den svenske krone, så man fredag eftermiddag skal betale 0,7111 danske kr. for en svensk mod 0,7094 danske kr. per svensk ved dansk lukketid torsdag.

Styrkelsen af bruttonationalproduktet dækker over en massiv vækst i eksporten, så underliggende er tallene måske ikke så stærke som ved første øjekast.

- Det er tæt på markedsforventningerne. Det virker fortsat som om, at den indenlandske økonomi står i stampe, mens et enormt bidrag fra eksporten af tjenester trækker op. Den er kun steget så meget et par gange over de seneste 20 år, så det er en meget unormal vækstkilde, siger Michael Grahn, der er cheføkonom for Danske Bank i Sverige, til nyhedsbureauet Direkt.

I det tunge valutakryds mellem dollar og euro styrkes den amerikanske valuta en smule i fredagens handel.

Her skal man betale 1,0993 dollar per euro mod 1,1006 dollar per euro torsdag eftermiddag dansk tid.

Også over for dem japanske yen styrkes dollar en smule, idet man fredag skal betale 109,62 yen per dollar mod en pris på 109,54 yen per dollar, da de danske handlere gik hjem torsdag eftermiddag.

Styrkelsen af dollar kommer, selv om der igen er opstået usikkerhed omkring handelskrigen mellem USA og Kina.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder