Valuta: Vaccinenyt løfter investorerne risikovillighed

Udgivet den 23-11-2020  |  kl. 13:56  |  

Investorerne sejler væk fra dollar som sikker havn på coronanyt fra Astrazeneca, der nu melder sig på banen med en kandidat til vaccine mod covid-19.

Nyheden får investorerne til at søge væk fra dollar - og mandag middag koster en euro 1,1899 dollar mod 1,1854 dollar per euro fredag.

Oven i løftes risikovilligheden på en udtalelse søndag fra de amerikanske sundhedsmyndigheder om, at man er klar til at starte med at vaccinere i midten af december.

- Markedet følger nyt om pandemien, og optimisme på vaccinenyt ser ud til at øge risikoen, siger Paul Donovan, cheføkonom i UBS Global Wealth Management, ifølge Reuters.

Også i forhold til yen, svækkes dollar. Mandag koster en dollar 103,72 yen mod 103,81 yen fredag.

Modsat går det for den newzealandske dollar kaldet kiwi

Kiwi styrkes efter bedre end ventede tal for detailsalget i tredje kvartal, der steg med 28 pct. i forhold til kvartalet før. Og det var en betydelig fremgang i forhold til de 19 pct. som analytikerne ifølge et estimat fra Bloomberg News ventede. Kvartalet før faldt detailsalget med 14,6 pct.

Den newzealandske dollar koster mandag 0,6964 dollar mod 0,6946 dollar fredag eftermiddag klokken 17 dansk tid. Så styrket har kiwi ikke været siden marts 2019.

Mandag står et britisk pund i 1,3380 dollar mod 1,3286 dollar fredag. Bevægelsen kommer i håb om en brexit-aftale, som begge parter ser optimistisk på, skriver Bloomberg.

Forhandlingerne foregår lige nu virtuelt - men planen er fysiske forhandlinger fra midt på denne uge.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder