Valuta: Ventet konservativ valgsejr holder hånden under pundet

Udgivet den 19-11-2019  |  kl. 13:26  |  

Det britiske pund ligger tirsdag middag i god gænge på en forventning om, at de konservative genvinder magten ved valget i Storbritannien 12. december.

For en uge siden gik der i niveauet 1,1600 euro til et pund - tirsdag skal der 1,1679 euro til for at få et pund.

Det er tilliden til, at en konservativ valgsejr i december vil betyde en godkendelse af den brexit-aftale, der blev forhandlet hjem i Bruxelles i sidste måned, bliver godkendt af Underhuset. Og at briterne derfor kan forlade EU senest den 31. januar 2020 og dermed sætte et punktum for tre og et halvt års usikkerhed.

- Pundet stiger, på håbet om at de konservative får flertal. Selv resultatet af valget med hensyn til hvor mange pladser hvert parti får, svæver stadig i vinden. Men kan premierminister Boris Johnsons konservative parti ikke ville sikre sige mere end halvdelen af pladserne alene, så vil der være en mindretalsregering og sandsynligvis en anden folkeafstemning, siger Marshall Gittler, strateg i ACLS Global, til Reuters.

Han påpeger, at "ingen af oppositionspartierne er villige til at indgå en koalition med de konservative denne her gang."

Det britiske Underhuset stemte den 29. oktober for at holde et parlamentsvalg i landet i december. Forslaget blev vedtaget ved en afstemning med simpelt flertal.

Pund koster tirsdag middag 1,1679 euro mod 1,1702 euro mandag eftermiddag. Den 29. oktober gik der 1,1581 euro til et pund.

Beslutningen blev støttet af 438 stemmer, mens 20 stemte imod.

Det skete efter en seks timer lang debat. Parlamentet blev opløst onsdag den 6. november, hvor valgkampen formelt blev skudt i gang.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder