Valuta: Vigende dollar efter fortsat virusspredning i USA

Udgivet den 30-03-2020  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske investorer evaluerer virus-pandemiens indflydelse på den amerikanske dollar, der mandag morgen har mistet lidt af tiltrækningskraften, efter at nye tal i weekenden har vist, at antallet af smittede i USA igen er steget kraftigt.

Antallet af smittetilfælde er øget til mere end 137.000, hvilket er omkring en tredjedel mere end fredag. Det udstiller USA som det ny epicenter for udbruddet.

USA's præsident, Donald Trump, der længe nægtede at tage sygdommen og spredningen alvorligt, og som senest har talt om at genåbne økonomien til påske, måtte søndag krybe til korset og udvide retningslinjerne for sociale restriktioner til 30. april. Samtidig indrømmedes det, at frekvensen for dødsfald næppe er toppet endnu.

Indtil nu er 2400 amerikanere afgået ved døren på grund af corona-virusset.

De globale virus-nedlukninger strammer til over hele kloden, og investorer står over for en længere periode med usikkerhed, hvilket ellers taler for en styrkelse af dollar.

- Når alt kommer til alt, er dollar en sikker valuta. Det afspejles i forsigtighed og et usikkert marked, hvor vi ser en masse illikviditet, siger seniorstrateg Rodrigo Catril fra National Australia Bank i Sydney til Reuters.

Men sidste uges voldsomme sving på aktiemarkederne med tre dages massive stigninger på Wall Street har brudt den amerikanske valutas magiske tiltrækningskraft.

Samtidig spiller kvartalsafslutningen ind i markedets bevægelser, da limits og positionsrestriktioner skal overholdes ved kvartalsopgørelsen.

I løbet af de seneste to uger har dollar haft den største ugentlige styrkelse siden finanskrisen i 2008 for derefter at blive udsat for den største ugentlige svækkelse siden 2009.

Baggrunden var først frygten for en likviditetskrise, som blev afløst at de globale centralbankers iværksætning af en serie kraftige foranstaltninger til forøgelse af likviditeten. Det sendte først risikolysen i dørken for derefter at vende den 180 grader rundt til det bedre.

- Risikoaversionen har været vigtigere for dollarbevægelserne end de traditionelle renteforskelle, pointerer storbanken Standard Chartered-analytikere i et notat.

Euro står mandag morgen i 1,1095 dollar mod 1,1040 dollar fredag eftermiddag, og dollar koster 107,35 yen mod 108,15 yen fredag.

Pund koster mandag morgen 1,2385 dollar mod 1,2350 dollar fredag eftermiddag ved 17-tiden.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder