Valuta: Yen styrkes markant over for dollar

Udgivet den 10-07-2020  |  kl. 12:18  |  

Dollar svækkes over for japanske yen fredag middag, hvor bekymringer over endnu en stigning i antallet af bekræftede smittetilfælde med coronavirus i USA støtter yens position som "sikker havn", i takt med at risikovilligheden taber momentum.

Torsdag blev der rapporteret flere end 60.000 nye smittetilfælde i USA med coronavirus på tværs af flere stater. Det er indtil videre den største stigning på en dag i et land under hele pandemien, hvilket har taget modet fra flere amerikanske forbrugere, der tøver med at vende tilbage til det offentlige rum.

På samme tid har flere byer i Asien og Oceanien, der tidligere har virket til at have fået inddæmmet smitten med succes, rapporteret alarmerende nye smittetal, hvilket har trykket stemningen yderligere. Det er blandt andet byer som Hongkong, Tokyo og Melbourne.

Forsigtigheden har fredag altså resulteret i en styrkelse af yen over for dollar, mens den amerikanske valuta over for en række andre valutaer dog fortsat styrkes.

- Japanske yen har været handlet inden for et meget snævert spænd igennem hele krisen. Vi er uden tvivl tilbage til bunden af det spænd, siger Lee Hardman, der er valutaanalytiker hos MUFG, til nyhedsbureauet Reuters.

Fredag ved middagstid koster dollar 106,78 yen mod 107,35 yen torsdag eftermiddag.

Euro koster ved middagstid 1,1290 dollar mod 1,1290 dollar torsdag, mens pund koster 1,2608 dollar mod 1,2615 dollar torsdag eftermiddag.

Derudover svækkes også valuter som den australske dollar og den norske krone fredag.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder