Valuta: Yen svækkes over hele linjen

Udgivet den 13-03-2018  |  kl. 15:15  |  

Den japanske yen bliver svækket overfor de store valutaer tirsdag. Det skyldes, at Japans finansminister, Taro Aso, har bekræftet, at han har i sinde at fortsætte på posten. Dermed fortsætter Japans regering sandsynligvis med en lempelig pengepolitik.

Mandag var der ifølge Reuters medieskriverier om en skandalesag i Japans regering. Det handler om, at premierminister Shinzo Abes hustru og finansministeren var blevet fjernet fra dokumenter, der angiveligt kunne afsløre kammerateri, hvor statsejede jordarealer er blevet solgt til en skoleleder med stor rabat.

Det skabte mandag usikkerhed om, hvorvidt Aso kunne fortsætte som finansminister. Oppositionen mente, at finansministeren burde trække sig fra sin post.

Ifølge markedsdeltagere var den politiske udvikling med til at dæmpe stigninger på det japanske aktiemarked mandag, mens yen, som sædvanligvis styrkes, når der er usikkerhed, steg i værdi mod blandt andre dollar og euro.

ASO BLIVER PÅ POSTEN

Usikkerheden om at Aso skulle trække sig, har finansministeren nu manet til jorden. Derfor tyder det nu på, at Japan vil fortsætte sin lempelige pengepolitik, der skal sikre en svækkelse af yen, så japanske varer bliver billigere for udenlandske købere. Det vil give eksporten gode udsigter i Japan.

Tirsdag siger Taro Aso ifølge Bloomberg News, at han vil samarbejde i forhold til efterforskningen af sagen. Han har ifølge Bloomberg News også undskyldt for episoden. Bloomberg News skriver, at Aso mener, at han har et ansvar for at finde ud af, hvad der er sket. Derfor bliver han på finansministerposten.

I hovedkrydsene skal der 106,84 yen til at købe en dollar, hvor niveauet var 106,53 mandag ved dansk børslukketid. Tirsdag middag var yen mest svækket, da der skulle 107,27 yen til en dollar.

Ved 15-tiden tirsdag skal der 132,25 yen til at købe en euro. Klokken 17 mandag skulle der 131,16 yen til.

I krydset mellem euro og dollar går der 1,1279 dollar på en euro mod 1,1218 dollar mandag klokken 17.

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
09:29:02

 
0,00%
 
09:29:02

 
0,00%
 
15/06/18

 
0,00%
 
09:29:02

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder