Veloxis/fmd: Det er den rette timing og en attraktiv pris

Udgivet den 25-11-2019  |  kl. 11:11  |  
Arkiv: Foto

En vurdering af de fremtidige markedsmuligheder og risici har sammenholdt med en attraktiv tilbudspris fået bestyrelsen hos biotekselskabet Veloxis til at slå til og anbefale selskabets minoritetsaktionærer at tage buddet fra japanske Asahi Kasei Pharma om køb af deres aktier for 6 kr. per styk.

Det siger bestyrelsesformand i Veloxis Michael Heffernan på en telekonference om timingen for, at bestyrelsen nu anbefaler at bringe virksomheden på japanske hænder.

- Vi har lavet en analyse af markedsmuligheder og risici. Vi er et "one product"-selskab, og for at vokse til at blive et diversificeret selskab var det nødvendigt for os at foretage betydelige yderligere investeringer, hvilket bringer potentielle kliniske og regulatoriske risici med sig.

- Så når vi så på de potentielle muligheder, markedsrisiciene og hvor selskabet var nu - og mest vigtigt købstilbuddets attraktivitet baseret på alle de værdimæssige vurderinger, vi gennemførte sammen med vores eksterne finansielle rådgivere, så vurderede vi, at det var det rette tidspunkt og den rette pris, siger Michael Heffernan på en telekonference efter offentliggørelsen af tilbuddet.

I forvejen har de to storaktionærer, Novo Holdings og Lundbeckfond Invest, samt selskabets ledelse og bestyrelse accepteret at gå med til at sælge deres aktier til en noget lavere pris end den, som minoritetsaktionærerne tilbydes - på 4,45 kr. kontant per aktie.

Til sammenligning lukkede Veloxis' aktiekurs fredag noget højere i 6,60 kr., mens aktien mandag efter tilbuddet offentliggørelse falder 9,4 pct. til 5,98 kr.

Den usædvanlige sammensætning med en højere tilbudspris til minoritetsaktionærerne begrunder bestyrelsesformanden netop med det faktum, at kursen på aktien på det seneste har ligget højere end 6 kr.

- De store aktionærer, Novo og Lundbeck, bestyrelsen og ledelsen har alle accepteret en pris på 4,45 kr. per aktie. Denne gruppe har åbenlyst en enorm indsigt i, hvad der sker i virksomheden, en enorm indsigt i markedet og indsigt - med hjælp fra vores finansielle rådgivere - i værdisætningen af selskabet.

- Vi vurderer, at 4,45 kr. er en rigtig god pris, men i erkendelse af, at aktien over de sidste par uger er blevet handlet over den pris i markedet, så er der indgået aftale om at tilbyde 6 kr. per aktie til minoritetsaktionærerne - en 45 pct. præmie som erkendelse at, at aktien handles over tilbudsprisen. Så vi anbefaler alle minoritetsaktionærerne at tage imod tilbuddet, siger Michael Heffernan.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder