Verdens næststørste bryggeri rammer over analytikernes estimater

Udgivet den 13-02-2019  |  kl. 07:43  |  

Den hurtigste Heineken-salgsvækst i et årti var medvirkende til, at verdens næststørste bryggeri i 2018 ramte over analytikernes forventninger på flere punkter. Det skriver Bloomberg News.

Bryggeriet oplevede sidste år en organisk vækst i det justerede driftsresultat på 6,4 pct. til 3,87 mia. euro, hvilket var en spids over analytikernes forventning om et resultat på 3,84 mia. euro ifølge mediet.

Blandt andet et øget salg af den alkoholfrie øl Heineken 0.0 var skyld i, at bryggeriet oplevede en vækst for øllen af samme navn på 7,7 pct. Salget af den alkoholfrie øl blev sidste år bredt ud til 38 lande.

Vækstmotoren var Brasilien, hvor Heineken blev det næststørste bryggeri i 2017 efter et opkøb af Kirin Holdings til 590 mio. dollar, svarende til 3,9 mia. kr. Sydafrika, Rusland og Storbritannien oplevede også en tocifret vækst i 2018.

Heineken, der udover øllen af samme navn også har øl som Amstel og Desperados i porteføljen, nåede sidste år en nettoomsætning på 22,47 mia. euro. Det er en stigning på 6,1 pct. fra året før. Der var blot ventet en fremgang på 5,5 pct.

I 2019 forventer bryggeriet en organisk midt- og encifret vækst i det justerede driftsresultat.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder