Vestas: Amerikansk storkunde får grønt lys til 1 GW ny vind i USA

Udgivet den 01-05-2018  |  kl. 11:28  |  

Det amerikanske energiselskab Xcel Energy, der er storkunde hos danske Vestas, har fået grønt lys af myndighederne i Texas til at opføre yderligere 1230 megawatt (MW) vindkapacitet i USA.

Ifølge branchemediet Recharge News har selskabet udpeget Vestas som leverandør af vindmøller med en kapacitet på mindst 1 gigawatt (GW) i løbet af de næste to år til projekterne.

- Det er rigtig interessant, for nu har der været ordrestilhed i noget tid. Der er ikke en "timing" på det her, men man kan sige, at det svarer til en ret stor procentdel af vores leveranceprognose, hvis Vestas får klemt 1,2 GW ind med det her, siger Anne Sophie Riis, der er børsmægler i ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Xcel Energy skal opføre 1 GW ny vindkapacitet i de amerikanske delstater Texas og New Mexico, som i marts gav tilladelse til at føre planerne ud i livet. De resterende 230 MW vil selskabet købe af udvikleren Nextera Energy.

Ifølge branchemediet er timingen for godkendelserne af de store vindprojekter særdeles vigtig på det amerikanske marked lige nu. Det skyldes, at projekter der har kvalificeret sig til at få den fulde PTC-støtte, skal opføres inden udgangen af 2020.

Aftalen for den amerikanske støtteordning, der har til formål at fremme vedvarende energiinvesteringer, indeholder en trinvis nedtrapning af støttebeløbet frem mod 2020. I 2018 kan der eksempelvis kun etableres nye aftaler med en støtte på 60 pct. af den oprindelige værdi af PTC-ordningen

Recharge News skriver, at Xcel allerede i 2016 har sikret sig den fulde PTC-støtte for projekterne i Texas og New Mexico med vindmøller fra netop Vestas.

Vestas-aktien har tirsdag lagt sig i toppen af det danske eliteindeks, C25, med en stigning på 2,1 pct. til 408,60 kr.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder