Vestas: Nye V150-vinger vil også blive produceret i EMEA og Americas

Udgivet den 21-03-2018  |  kl. 09:35  |  
Arkiv: Foto

Vestas kommer selv til at producere vingeblade til sin nye store V150-4.2 MW-mølle i Europa og Amerika, mens selskabet til markederne i Asien-Stillehavsregionen har allieret sig med leverancer fra partneren TPI Composites.

Det oplyser vindmølleproducenten til Ritzau Finans.

- Ud over TPI Composites' produktion af V150-4.2 MW vinger i Kina, som vil leveres til blandt andre APAC, vil vingerne også blive produceret i EMEA og Americas for herved at sikre produktion tæt på nøglemarkeder og imødekomme den globale efterspørgsel, siger pressechef Anders Riis fra Vestas til Ritzau Finans.

For år tilbage holdt Vestas hele vingeproduktionen "in-house", men i de senere år har selskabet lavet flere aftaler om køb fra tredjeparter, blandt andet fra TPI til de latinamerikanske markeder og fra tredjeparter i Kina, Tyrkiet og Brasilien.

Mandag kunne Vestas så fortælle, at det havde lavet en aftale om køb af vindmøllevinger hos TPI Composites til det nye store flagskib, V150-4.2 MW, som selskabet venter at skulle levere de første af i 2019.

- Igennem mange, mange år har det været et mantra, at Vestas selv skulle være rigtig skarp på vingeproduktionen. Det, at man nu lægger det længste og mest banebrydende ud til en underleverandør, markerer, hvor vigtig fleksibiliteten er for Vestas, sagde Jacob Pedersen, aktieanalysechef hos Sydbank, forleden til Ritzau Finans.

Aftalen med TPI omfatter primært de asiatiske markeder, og til formålet kommer TPI til at opføre fire produktionslinjer på selskabets nye fabrik i Yangzhou i Kina, hvor produktionen ventes påbegyndt i første halvår 2019. Aftalen er et alternativ til selv at skulle oprette flere vingefabrikker, hvilket kan være en dyr og ufleksibel løsning.

- Derfor giver det her rigtig god mening, men at man gør det med en produktmæssig spydspids, det synes jeg ikke, at vi har set i den her skala før. Det vidner om, at der er nogle andre ting, som er blevet vigtigere, og det er fleksibilitet, sagde Jacob Pedersen.

Vestas' V150-4.2 MW blev lanceret i juni 2017, hvor selskabet udtrykte forventninger om, at de første leverancer ville finde sted i andet kvartal 2019.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder