Vestas-rival leverer stiger efter bedre end ventet indtjening - NY

Udgivet den 25-01-2021  |  kl. 09:40  |  
Aktie tabel

Siemens Gamesa stiger 2,6 pct. på børsen i Madrid, efter at den tysk-spanske vindmøllekoncern har leveret en bedre end ventet indtjeningsudvikling, mens salget halter lidt efter analytikernes forventning i selskabets foreløbige tal for det forskudte første kvartal.

Det skriver Blooomberg News.

Siemens Gamesas salg er i første kvartal landet på 2,3 mia. euro, hvilket er under analytikerkonsensus på 2,44 mia. euro.

Salgsudviklingen er ifølge vindmøllekoncernen understøttet af en stærk offshore-vækst, mens den er negativt påvirket af valutadevaluering.

Den underliggende driftsindtjening blev på 121 mio. euro i kvartalet sammenlignet med analytikerprognosen på 77,8 mio. euro.

Det er en stigning fra et tab på 136 mio. euro i samme periode året forinden, og her drager Siemens Gamesa fordel af positive engangsposter.

De foreløbige tal for ordreindgangen i første kvartal viser et fald på 50 pct. til 2,3 mia. euro, hvilket ifølge selskabet afspejler den volatile natur for offshoremarkedet.

- Booking af offshorevindmølleordrer, og nye offshorevindmøllerelaterede serviceordrer ventes i de kommende kvartaler, med ingen ordrer booket i første kvartal af regnskabsåret 2020/21, skriver Siemens Gamesa i en kort meddelelse fra søndag aften.

Finanshuset JPMorgan fremhæver, at de foreløbige tal mangler detaljer, men det øger tilliden til vindmølleproducentens turnaround.

Siemens Gamesa er kalendersat til at levere sit endelige regnskab på fredag - 29. januar.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder