Vestas-storkunde ser potentielle muligheder med kun 60 pct. PTC

Udgivet den 14-05-2018  |  kl. 10:05  |  

Det amerikanske energiselskab Midamerican Energy har sat turbo på sine udbygningsplaner for at realisere så mange vindmølleprojekter som muligt med 100 pct. PTC-støtte

Selskabet tror dog også, at det er muligt at opføre projekter med 80 pct. PTC og potentielt også 60 pct., som støtteordningen er reduceret til i år.

Det sagde energiselskabets administrerende direktør, Adam Wright, under en vindmøllekonference i Chicago.

Her kunne han til Recharge News desuden fortælle, at selskabet snart vil løfte sløret for detaljer for de næste 600 megawatt af det gigantiske vindprogram Wind XI på 2 gigawatt, som selskabet har indgået en stor rammeaftale med Vestas om levering af mølle til.

- Vi forcerer tingene på grund af udfasningen af PTC-ordningen, sagde Adam Wright og henviste til, at selskabet tilbage i 2016 kvalificerede projekter til fuld PTC-støtte, hvis de pågældende projekter er i drift senest i 2020.

STØTTEORDNING UNDER NEDTRAPNING

I 2017 blev ordningen nedtrappet til 80 pct. og i 2018 til 60 pct. - ligeledes med fire kalenderår efterfølgende til at færdiggøre projekterne. Selv om Midamerican har fuldt fart på med at realisere de projekter, som det har fuld PTC-støtte til, så kan der også blive tale om at gennemføre projekter med de lavere satser.

- Vi tror, at vi kan lave projekter med 80 pct. og potentielt også nogle projekter med 60 pct. PTC, sagde Adam Wright.

Midamerican, som er ejet af Warren Buffetts investeringsfirma, Berkshire Hathaway, annoncerede i forrige uge planerne for vindparkerne Arbor Hill og Orient, hvortil skal bruges mindst 275 møller fra Vestas.

Det er park nummer fem og seks under det historisk store Wind XI-vindkompleks i Iowa, som ventes at stå færdigt i 2019. Snart kan der tilføjes endnu et.

- Vi har et andet projekt, som vi snart vil annoncere, på 590-600 megawatt, sagde Adam Wright på vindmøllekonferencen i Chicago ifølge Recharge News.

Vestas indgik i 2016 en rammeaftale om at levere op til 2000 (MW) vindmøller til Wind XI-projektet.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder