Vestas-topchef vil hellere have de rette priser end markedsandele

Udgivet den 26-01-2022  |  kl. 10:39  |  
Arkiv: Foto

Det er vigtigere med de rigtige ordrer og de rette priser, end det er at tage markedsandele.

Det er meldingen fra Henrik Andersen, der er administrerende direktør i Vestas, på en telekonference onsdag, efter at selskabet har offentliggjort foreløbige regnskabstal for 2021 og en nedjustering af forventningerne.

Her har selskabet rapporteret en rekordomsætning, men har udsigt til lavere en lavere driftsmargin (EBIT). Samtidig bød fjerde kvartal på en markant lavere ordreindgang, end analytikere på forhånd havde forudset, mens priserne omvendt blev hævet.

- Hvis der er et valg, så handler det om at få de rigtige ordrer hellere end markedsandele, siger Henrik Andersen på telekonferencen.

Ordreindgangen var i fjerde kvartal 2021 på 2,5 mia. euro, mens den var på 4 mia. euro i det tilsvarende kvartal året før.

På prissiden øgede Vestas i fjerde kvartal sin pris per MW til 0,86 mio. euro og 0,83 mio. euro for året. I fjerde kvartal 2020 var den gennemsnitlige pris 0,74 mio. euro per MW.

- Vi er glade for den ASP (gennemsnitlige salgspris, red.), vi fik i fjerde kvartal. Ellers havde vi ikke taget de ordrer, siger Henrik Andersen.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  CEO❯  Shares❯