Vestas: Vindmølleproduktion bør i højere grad outsources

Udgivet den 22-07-2021  |  kl. 09:29  |  
Arkiv: Foto

Producenter af vindmøller bør fremover outsource mere af produktionen til underleverandører, så man kan deles om investeringer og hæve lønsomheden i en udfordret branche.

Sådan lyder meldingen fra Vestas' driftsdirektør, Tommy Rahbek Nielsen, ifølge Jyllands-Posten Erhverv.

Det Internationale Energiagentur (IEA) har i en analyse vurderet, at installationen af vindmøller og solceller skal øges med en faktor fire, hvis de globale CO2-udledninger skal knækkes.

Det kræver store investeringer, og i stedet for at alle producenter opfører egne fabrikker, bør investeringer også foretages af underleverandører.

- Det er nødvendigt for at levere den volumen, der skal til, og for at alle ikke investerer sig selv til døde. Hvis Vestas, Siemens Gamesa og GE hele tiden skal investere i alting selv, så pumpes investeringerne op, og det skal betales af forbrugerne eller kunderne, siger driftschefen til Jyllands-Posten Erhverv.

Det stiller naturligvis høje krav til underleverandørerne, men hvis hver enkelt vindmølleproducent selv skal lave store dele af møllerne, er der lav skala og høje udviklingsomkostninger, som i sidste ende gør det svært at tjene penge.

Der er dog bred enighed om blandt analytikere, at branchen står over for voldsom vækst på længere sigt.

Link til originalartikel (for abonnenter): https://finans.dk/erhverv/ECE13079925/vestasdirektoer-stoerre-dele-af-vi...

/ritzau/FINANS

Anders Krog Kristiansen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder