Vestas/CEO: Kan styrke os yderligere under en samlet hat

Udgivet den 29-10-2020  |  kl. 09:59  |  
Vestas

Det var åbenlyst det rigtige at gøre for begge aktionærer, siger Vestas' administrerende direktør, Henrik Andersen, efter nyheden om, at Mitsubishi Heavy Industries overdrager sin halvpart af deres fælles havmølleforretning til Vestas mod i stedet at få en ejerandel på 2,5 pct. i den børsnoterede danske vindmøllegigant.

- Det er en god dag for MHI og en god dag for Vestas - og i sidste ende en rigtig god dag for offshore vind. Det var åbenlyst det rigtige at gøre for begge aktionærer, siger Henrik Andersen i et interview med Ritzau Finans.

Vestas og Mitsusbishi har arbejdet sammen om MHI Vestas Offshore Vind siden 2014, og parterne har nu lavet håndslag på overdragelse af halvparten mod, at Mitsubishi får udstedt godt 5 mio. nye Vestas-aktier. Transaktionen har en værdi af ca. 709 mio. euro baseret på de seneste dages kursudvikling for Vestas-aktien.

- Vi kan se ind i et offshore-marked, som ifølge prognoser kommer til at stige fra formentlig omkring 5-6 GW i dag til 25 GW eller mere i 2030. Det ligger i transaktionen, at vi vurderer, at vi kan gøre det bedre ved at samle os under en hat, samtidig med at værdiskabelsen kommer på selskab, som har den samlede aktivitet. Det betyder, at det er Vestas-aktien, vi gør det for, siger Henrik Andersen.

Udover ejerandelen sikrer MHI sig også en nominering til en plads i Vestas' bestyrelse.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder