Vestas/CEO: Udfordringer vil fortsætte gennem 2022 - hæver priser

Udgivet den 26-01-2022  |  kl. 08:45  |  
Arkiv: Foto

Vindmøllekoncernen Vestas oplever pres på forsyningskæderne, pres på priserne på energi og råmaterialer samt ikke mindst en stigende prisinflation.

Det skabte udfordringer i 2021, der ventes at fortsætte gennem 2022, fortæller topchef Henrik Andersen i forbindelse offentliggørelsen af selskabets foreløbige regnskabstal.

- Vi er stadig fokuserede på at eksekvere vores strategi og drive energiomstillingen fremad sammen med vores kunder, men forventer at det nuværende udfordrende forretningsmiljø vil fortsætte gennem 2022, hvilket lægger en dæmper på vores forventninger til 2022, siger Henrik Andersen i en meddelelse.

Ifølge Vestas er det særligt priserne på vindmøller, der er afgørende, og som skal hæves, hvis selskabet skal løse inflationsudfordringerne.

- Det er en nødvendighed at hæve priserne på vindmøller for at imødegå inflationen og sikre industriens værdiskabelse på lang sigt, skriver Vestas.

- Vores fokus på at beskytte værdien af vores produkter og løsninger kræver, at vi adresserer de øgede omkostninger på råmaterialer og komponenter over for kunderne, hvilket kræver streng disciplin, som har gjort at forhandlinger har trukket ud, lyder det videre.

SKAL UDVISE DISCIPLIN

I det seneste kvartal lød ordreindgangen på 2,5 mia. euro. Til sammenligning var ordreingangen 4 mia. euro i fjerde kvartal året inden.

- For at kunne adressere udfordringerne på kort sigt fordrer det, at industrien udviser den nødvendige disciplin til at beskytte profitabiliteten og forbedre værdiskabelsen på længere sigt, og Vestas vil fortsætte med at bane vejen for at dette kan indfries, siger Henrik Andersen.

I 2022 ventes omsætningen at blive 15-16,5 mia. euro. Til sammenligning havde analytikerne estimeret, at forventningen ville lyde på 16,6 mia. euro, viser data indsamlet af Bloomberg.

EBIT-margin før særlige poster ventes at lande mellem 0 og 4 pct. Analytikerne havde forudset 4,7 pct., viser konsensus blandt 16 analytikere, som Vestas har indsamlet 18. november.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  CEO❯  Shares❯