Vestas/Jyske: Lagt op til ny tilbagegang i regnskab

Udgivet den 05-07-2018  |  kl. 14:09  |  
Arkiv: Foto

Jyske Bank varmer op til Vestas' kommende regnskab ved at dæmpe forventningerne til resultaterne i andet kvartal.

- Et tidligt kig på tallene viser, at vi p.t. ligger lavere end konsensus, både hvad angår omsætning og indtjening. En stor del af aktiviteten forventes at ligge sent på året, og andet kvartal bliver derfor endnu et kvartal med lav aktivitet. Vi regner derfor ikke med at se særligt gode tal, skriver Jyske Banks Vestas-analytiker, Janne Vincent Kjær.

Specifikt gætter Jyske Bank på en Vestas-omsætning i andet kvartal på 1987 mio. euro, som bliver vekslet til en EBIT-margin på 8,8 pct.

Til sammenligning omsatte Vestas i samme kvartal af 2017 for 2206 mio. euro - hvilket i øvrigt var et stort fald og en klar skuffelse - og havde en EBIT-margin på 12,6 pct.

- Selv om de nuværende konsensusestimater maner til forsigtighed frem mod regnskabet, forventer vi, at de endelige konsensustal vil blive nedjusteret inden regnskabet. Vi vil derfor være forsigtige med at lægge alt for meget i konsensustallene, der er indsamlet efter regnskabet for første kvartal, tilføjer Jyske Bank.

På længere sigt mener Jyske Bank dog stadig, at der er gode takter i vente fra Vestas, især i 2019. Banken holder da også fast i sin "stærkt køb"-anbefaling og kursmålet på 520 kr., hvilket er 33 pct. over torsdagens kurs på 390,70 kr.

Vestas aflægger sit halvårsregnskab for 2018 den 15. august.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder