Vestas/Sydbank: Investorer forbereder sig på rivals strategidag

Udgivet den 14-02-2018  |  kl. 12:47  |  
20180214124726279_org.jpg0Vestas er i positivt fokus på børsen frem mod rivalen Siemens Gamesa kapitalmarkedsdag.3

Der er ikke et væld af positive nyheder om den danske vindmølleproducent Vestas onsdag, men ved middagstid indtager aktien alligevel førstepladsen i eliteindekset med en stigning på 1,8 pct.

Ifølge Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, kan der være nogle investorer, som positionerer sig i aktien frem mod kapitalmarkedsdagen for investorer og analytikere, der afholdes af rivalen Siemens Gamesa torsdag i Madrid.

- Det er jo ikke, fordi der er en overvældende positiv strøm af nyheder. Det kan være, at der er positionstagning frem mod Siemens Gamesas kapitalmarkedsdag, siger han til Ritzau Finans.

Han peger samtidig på, at de road shows, som Vestas i afholder i øjeblikket i amerikanske og europæiske storbyer, også kan være med til at skabe en mere positiv stemning om aktien, der ellers har været presset - særligt efter at ledelsen meldte om prispres i november sidste år i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.

PRISER VIL VÆRE I FOKUS

Siden skabte forslag til den amerikanske skattereform usikkerhed, men i øjeblikket er det fortsat de trykkede priser, der er et af de helt store samtaleemner inden for vindindustrien.

Blandt andet GE oplyste, at prisfaldet var accelereret hen over året, mens Siemens Gamesa i sit seneste regnskab fortalte, at priserne stabiliserede sig fra tredje til fjerde kvartal.

- Det var lidt mere positive vendinger, end det Vestas var villig til at sige. Det kan sagtens være, at der på kapitalmarkedsdagen torsdag kommer flere meldinger om det, og Siemens Gamesa vil blive spurgt endnu mere ind til prispresset, siger Jacob Pedersen.

- Så der kan være nogle investorer, som tænker, at hvis Siemens Gamesa gentager det, det tidligere sagde, så er det det, der står frisk i ændringen. Det kan være med til at trække Vestas op, fortsætter han.

På kapitalmarkedsdagen vil Siemens Gamesa præsentere en strategisk opdatering for perioden 2018-20.

Det er dog ikke de nye strategiske planer, der vil være i fokus for Vestas-investorerne. Også Kristian Tornøe Johansen, der er aktieanalytiker i Danske Bank, vurderer, at det er nyt om prisudviklingen, som investorerne skal holde med.

- Med det fokus, der er i sektoren på konkurrencesituationen lige nu, så vil det altid være i fokus, hvad nogle af de større spillere kommer med af kommentarer, og kapitalmarkedsdage er typisk altid noget mere detaljerede, sagde Kristian Tornøe Johansen til Ritzau Finans fredag.

Siemens Gamesa løftede onsdag sløret for, at selskabet har vundet en offshore-ordre på 1386 megawatt (MW). Havvindmøllerne skal leveres til Hornsea 2-parken, som det danske energiselskab Ørsted står bag.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
3,49%
 
15:40:02

 
2,29%
 
15:40:02

 
-0,50%
 
15:40:02

 
-2,40%
 
15:40:02

 
-4,98%
 
15:40:02

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder