Vestas/Sydbank: Udmeldinger fra Siemens Gamesa er super godt nyt

Udgivet den 30-01-2018  |  kl. 10:14  |  
Arkiv: Foto

En fastholdt prognose og udmeldinger om en stabilisering i prisudviklingen på vindmøller fra vindmølleproducenten Siemens Gamesa er med til at sende aktien i danske Vestas til vejrs tirsdag formiddag.

I november offentliggjorde det tysk-spanske selskab første gang sin prognose for det skæve regnskabsår 2017/18, og efter meldinger i markedet om at priserne særligt var trykkede i de sidste tre måneder af 2017, var forventningerne derfor særligt i fokus i dagens regnskab.

- Der har været en masse anekdoter i markedet hen over fjerde kvartal om, at priserne fuldstændigt var faldet sammen. GE var også ude at sige forleden, at de fortsat ser et pres på priserne.

- Hvis prisfaldet på nye ordrer var fortsat i voldsom grad og havde overrasket Siemens Gamesa negativt, så kunne de få svært ved at fastholde den prognose, de tidligere er kommet med, siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Han fortæller, at ledelsens bemærkninger på den efterfølgende telekonference også har været med til at skabe mere positiv stemning for aktierne inden for vindmøllesektoren.

- Samtidig er de ude at bekræfte, at de ser en stabilisering i prisudviklingen, og at den disruption, der har været i skiftet til udbudsrunder i stedet for faste tilskud, er kraftigt reduceret, siger han.

- Det er jo super godt nyt for Vestas. Investorerne har jo nerverne uden på tøjet, i forhold til hvor hårdt det her vil påvirke Vestas' rentabilitet, og det her er i den grad et positivt datapunkt fra Siemens Gamesa, der siger, at priserne er stabiliseret på et lavere punkt, forsætter Jacob Pedersen.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder