Vestas/Woodmac: Vil også være størst i 2019 - USA det største marked

Udgivet den 19-06-2019  |  kl. 13:14  |  

Vestas fastholder sin position som verdens største vindmølleproducent i 2019 og vil sammen med GE og Siemens Gamesa stå for over halvdelen af leverancerne til verdensmarkedet.

Det fremgår af en ny rapport fra Wood Mackenzie Power & Renewables, som endvidere forudser, at verdens fem største vindmølleproducenter i 2020 vil have en markedsandel på 68 pct. mod 47 pct. for fem år siden.

Ud over Vestas, GE og Siemens Gamesa er her iberegnet de to største kinesiske aktører, Goldwind og Envision.

Det skriver branchemedierne Energiwatch og Renews.Biz med henvisning til rapporten.

De europæiske pionerer Enercon og Nordex har ifølge Wood Mackenzie endvidere fået godt gang i hjulene igen, idet de har oplevet en øget ordreaktivitet over de seneste 12 måneder.

- Det baner vejen for en stærke præstation i 2020/21 uden for de europæiske nøglemarkeder med omkostningsoptimerede platforme. Men begge kan stå foran en intensiveret kamp, når det kommer til at konkurrere med deres større vestlige konkurrenter, lyder det fra Wood Mackenzie ifølge Renews.biz.

HASTIG AKTIVITET I USA

For Vestas, Siemens Gamesa og GE er det største enkeltstående marked USA, hvor der er udsigt til hastig byggeaktivitet frem mod udfasningen af støtteordningen PTC.

- Siemens Gamesa arbejder på at genoplive sine udsigter i USA før udfasningen af de føderale vedvarende energiproduktions-skattekreditter, mens Nextera og Invenergy fastholder deres historiske præferencer for GE som mølleleverandør.

- Vestas har haft succes med forsyningsselskaber og IPP'ere fra såvel USA som Europa, hvilket illustreres i store volumener af møller, der afskibes til MidAmerican, Xcel, EDF og Avangrid, siger chefanalytiker Shashi Barla fra Wood Mackenzie ifølge Energiwatch.

Inden for havmøllemarkedet ventes Siemens Gamesa og MHI Vestas at have mere en markedsandel på mere end 60 pct. af det samlede marked i 2023.

Her må GE fokusere på at kommercialisere sin Halide-X 12-MW-220 i kommende auktioner for at vinde markedsandele fra konkurrenter, lyder det fra konsulentfirmaet. I den kinesiske havmøllesektor ventes de fire største, som tæller SEwind, Goldwind, Ming Yang og Envision at have mere end 90 pct. af markedet.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder