Vestjysk Bank/ABG: Genopståen har gjort aktien attraktiv at købe

Udgivet den 30-05-2018  |  kl. 10:45  |  
Arkiv: Foto

Efter at have været nede at vende ser Vestjysk Bank ud til at være kommet godt på benene igen, og det gør bankaktien attraktiv at gå ind i, vurderer ABG Sundal Collier, der indleder dækning af aktien med anbefalingen "køb" og et kursmål på 3 kr.

- Det, der er med Vestjysk Bank, er, at det jo er en bank, der har været noget under vand oven på krisen. De døjede med deres meget store landbrugsbog, hvor der har været nogle meget massive nedskrivninger. Det har også ledt til, at man har opbygget en ret stor nedskrivningskonto.

- Vi siger ikke, at problemerne i landbruget er fuldstændig overstået, og at der slet ikke er nogen problemer - for det er der stensikkert. Men vi mener, at på det punkt, hvor de står nu, er de egentlig meget godt med på nedskrivningerne. Og som priserne er lige nu, så ser vi nedskrivningerne falde for Vestjysk Bank over de næste par år, siger Mads Thinggaard, analytiker i ABG Sundal Collier.

Sidste år havde Vestjysk Bank nedskrivninger på 270 mio. kr., hvilket var et stort fald sammenlignet med de 416 mio. kr., der året forinden blev hensat til tab på udlån.

Selv om bankens nedskrivninger stadig ligger en del højere end nogle af kollegerne herhjemme, så peger Mads Thinggaard på, at der er en god underliggende basisindtjening i banken.

- Og i og med at nedskrivningerne falder, så bliver der simpelthen flere penge til aktionærerne. Samtidig har de fået løst deres kapitaludfordringer ved at en gruppe af langsigtede investorer har hældt penge ind i banken sidste år, da de købte staten ud.

- På den måde synes jeg, at vi egentlig står med en bank, som er levedygtig i sin egen ret, og hvor vi har nogle investorer, jeg tror, der vil presse på, for at der skal komme et udbytte på et tidspunkt. Og det tidspunkt tror jeg bliver 2020.

- Mit gæt er, at de vil sætte det på en udlodning på 50 pct. dividende. Det vil faktisk give et ret pænt yield i 2020 på 7,5 pct., og det er noget mere, end jeg regner med, at de andre mindre danske banker, som vi dækker, vil kunne præstere, siger Mads Thinggaard.

Ud af de otte danske banker, som ABG Sundal Collier dækker i øjeblikket, er Vestjysk Bank ifølge analytikeren den mest risikofyldte af dem - på samme vis som at muligheden for at høste gevinster ligger i den høje ende.

- Man går ud af risikokurven på den her aktie. Jeg ser mulighed for at få et meget højt afkast i Vestjysk Bank, men der er også mulighed for, at det kan gå den anden vej, hvis det er sådan, at vi ser forværringer inden for landbruget, og der er behov for at få yderligere nedskrivninger, siger Mads Thinggaard.

Onsdag formiddag koster en aktie i Vestjysk Bank 2,55 kr. Dermed er aktien siden årsskiftet faldet 6,3 pct.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Initiate❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder