Vind: Dansk vindkapacitet voksede med godt 200 MW i 2015

Udgivet den 25-01-2016  |  kl. 16:49  |  
Vestas - Vindmølle

Den samlede danske vindkapacitet vokser fortsat, og der er udsigt til mere fremgang i 2016.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra brancheorganisationen Vindmølleindustrien, der henviser til nye tal fra Energistyrelsen.

Ifølge dem voksede kapaciteten herhjemme med 216,7 megawatt (MW) sidste år til samlet 5069,7 MW, og det er tilfredsstillende, om end ikke imponerende, lyder udmeldingen fra Vindmølleindustrien.

- Det er positivt, at det i 2015 er lykkes at få rejst 71 nye landvindmøller. 216,7 MW ny kapacitet er et godkendt årsresultat. Selv om det på ingen måde er nogen rekord, er der grund til at rose de kommuner, der i 2015 har løftet opgaven med planlægning for landvindmøller og trodset den til tider ophedede nabomodstand, siger Jan Hylleberg, der er administrerende direktør hos Vindmølleindustrien, i meddelelsen.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Megafon for Vindmølleindustrien i december sidste år mener 92 pct. af danskerne, at Danmark bør fortsætte udbygningen af vindenergi, mens den resterende del ikke ønsker flere udbygninger.

Men trods den lille andel af folk, der er i mod vindudbygninger, kan modstanden fortsat godt være en hæmsko for udviklingen af vindenergi, herhjemme, advarer Vindmølleindustrien.

- Danmark har vi den gode model, at det er kommunerne, der har ansvar for at finde plads til vindmøller. Det kan dog være en svær opgave, når mindretallet af modstandere ofte råber langt højere end det tavse flertal, som bakker op om udbygningen af vindenergi i Danmark, siger Jan Hylleberg.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Relaterede nyheder