Vind: Fjerde kvartal var det næstbedste i USA nogensinde

Udgivet den 28-01-2016  |  kl. 09:08  |  
Administrerende direktør Anders Runevad Vestas

Det amerikanske vindmarked havde et forrygende fjerde kvartal - det næstbedste kvartal nogensinde i USA - med samlede installationer, der overgik opsætningen af møller i hele 2014.

Det fremgår af en meddelelse fra den amerikanske brancheorganisation American Wind Energy Association (AWEA).

I de sidste tre måneder af 2015 blev der således installeret 5001 megawatt (MW) i ny kapacitet på det amerikanske marked, og det overgår de samlede installationer for hele 2014, oplyser AWEA.

Set over hele 2015 blev der opsat vindmøller med en kapacitet på 8598 MW i USA - en stigning på 77 pct. fra 2014.

Og de gode markedsforhold stopper formentlig ikke der, fortæller AWEA. I slutningen af sidste år godkendte de amerikanske politikere nemlig en langsigtet godkendelse af skatterabatordningen PTC, der giver adgang til billigere finansiering for udviklere af vindmølleparker.

Da 2016 blev skudt i gang var der desuden 9400 nye MW under opførelse i USA, lyder det fra AWEA.

- De data, der er offentliggjort i dag, viser, at 2016 giver en ekstraordinær mulighed for amerikansk vindkraft. Tiden har aldrig været bedre for staterne og energiselskaberne til at låse vindenergi med stabile priser og lave omkostninger for at opnå deres målsætninger om grøn energi. Vindenergi er på sporet til at stå for 20 pct. af landets elektricitetsforbrug i 2030, siger Tom Kiernan, der er administrerende direktør hos AWEA, i meddelelsen.

Danske Vestas har også haft rigtig godt fat i det amerikanske marked på det seneste. Alene i fjerde kvartal sidste år hentede selskabet nye ordrer med en kapacitet på 843 MW i USA.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Relaterede nyheder