Vind: GE opruster med landmølle på 4,8 MW

Udgivet den 13-09-2017  |  kl. 10:28  |  
V164 Vindmølle - Kilde: Venligst udlånt af Vestas

GE Renewable Energy styrker med en ny møllekæmpe på 4,8 megawatt (MW) sig i konkurrencen mod spillere som Vestas, Enercon og Nordex, som tidligere har lanceret møller i den størrelseskategori.

Lanceringen markerer den Paris-baserede producents entré i 4 MW-segmentet, hvor Vestas i juni lancerede en mølle på op til 4,2 megawatt.

Møllen tilbyder ifølge selskabet "en betydelig forbedring" i den årlige energiproduktion (AEP) og reducerer prisen for energi for kunder med sites med lav til medium vindhastigheder.

- Møller passer godt til regioner med lav til mellem vindhastigheder - eksempelvis Tyskland, Tyrkiet og Australien - så vel som til mekanismer som auktioner, da lande rundt om i verden lægger øget vægt på at reducere prisen på energi, siger Pete McCabe, som er chef for GE's landmølleforretning, i en meddelelse.

Hos Alm. Brand Markets noterer aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen, at mens Vestas baserer sin nye mølle på en nuværende platform, så ser GE ud til at have bygget en ny platform, hvilket kan give større risiko for tekniske problemer.

- Nyheden ser vi som rimelig neutral for Vestas-aktien. Man skal passe meget på udelukkende at se på MW-output, når man sammenligner, hvem der er teknologisk foran (det er pris per MW og reelt output, som er afgørende), skriver Michael Friis Jørgensen i en kommentar.

De 77-meter lange vingeblade til GE-møllen er udviklet i samarbejde med den oprindeligt danske virksomhed LM Wind Power, som GE overtog i 2016.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
10:59:01

 
0,00%
 
10:59:01

 
-0,51%
 
10:59:01

 
0,00%
 
10:59:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder