Vind: Offshore-investeringer i USA for 70 mia dollar på vej

Udgivet den 27-03-2019  |  kl. 06:35  |  

De mange amerikanske offshore vind-projekter, som er på tegnebrættet, ligner en samlet kapitalinvestering på op mod 70 mia. dollar i de kommende år.

Det skriver renews.biz på baggrund af en analyse fra Special Initiative on Offshore Wind (SIOW).

Helt konkret er der udsigt til installation af 18,6 gigawatt til en samlet investering på 68,2 mia. dollar. Det dækker over 1700 vindmølletårne og turbiner til en samlet værdi af 29,6 mia. dollar, mens der skal anvendes 16,2 mia. dollar på fundamenter.

Udover det skal der trækkes 8000 kilometer kabler til at transportere den producerede strøm, og det ses løbe op i en samlet investering på 10,3 mia. dollar. Opførelsen af såkaldte substationer både til vands og til lands vil koste 6,8 mia. dollar, mens projektstyring, forsikring og andre opgaver ventes at koste 5,3 mia. dollar.

- Ved at kvantificere industrialiseringen af offshore vind i USA illustrerer denne hvidbog præcis, hvor stort potentialet er i denne sektor, fra toppen til bunden. Det repræsenterer en exceptionelt overbevisende sag for fremkomsten af offshore vind som en motor i USA's energitransformation, udtaler Jason Folsom, der er salgsdirektør for MHI Vestas i USA.

SIOW's analyse peger også på, at delstaterne i USA i tiltagende grad binder sig til at købe vindenergi, og det ventes, at delstaterne frem til og med 2030 vil indgå elkøbsaftaler fra vindstrøm svarende til 18 gigawatt med New York og New Jersey i front med 9,0 gigawatt og 3,5 gigawatt hver især.

- USA's offshore vindindustri er ved at lette, og det, folk ser nu, er bare toppen af isbjerget, siger Stephanie McClellan, direktør for SIOW.

/ritzau/FINANS

Redaktion

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder