Vind: Stille vejr gav lidt mindre energi fra møllerne i 2018

Udgivet den 02-01-2019  |  kl. 11:01  |  
Vestas

Flere måneders roligt vejr resulterede i, at vindenergi stod for en lidt mindre andel af det danske elforbrug i 2018 end året før.

Tal fra Danmarks Vindmølleforening viser, at 41 pct. af elforbruget sidste år blev dækket af vindenergi, hvor det året forinden lød på 43 pct.

- Vindenergiens andel af forbruget på 41 pct. er stadig helt i top set i et europæisk perspektiv, og det er specielt det solrige vejr i foråret, som er årsagen til årets lidt lavere produktion sammenlignet med sidste år, siger seniorøkonom Søren Klinge fra brancheorganisationen i en pressemeddelelse.

Den samlede kapacitet for vindenergi steg med omkring 200 megawatt (MW), men den samlede produktion faldt til 13,8 terawatt-time (TWh) fra 14,8 TWh i 2017.

- Selv om den samlede vindenergiproduktion faldt med 6 pct. siden sidste år, så opvejede prisstigningen i elmarkedet faldet i produktionen, så 2018 var samlet set et godt år for de danske vindmøller, siger Søren Klinge.

Den gennemsnitlige afregningspris for vindenergien steg med næsten 50 pct. til 30 øre per kilowatt-time (kWh) fra året før. Den gennemsnitlige elmarkedspris var i 2018 33,4 øre per kWh.

- Prisstigningen i elmarkedet skyldes flere faktorer som den stigende pris på CO2-kvoter, lav vandstand i de nordiske vandmagasiner og stigende priser på brændsel for konventionelle termiske kraftværker, lyder det i meddelelsen.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder