Wallmart øger omsætningen og slår analytikernes forventninger

Udgivet den 17-05-2018  |  kl. 13:37  |  

Verdens største detailkæde, amerikanske Wallmart, kan se tilbage på første kvartal af regnskabsåret 2018/19, der viste en stigende omsætning og indtjening per aktie.

I alt solgte Wallmart mad, drikke, tøj og meget andet for 122,7 mia. dollar mod 117,5 mia. dollar i kvartalet året før, viser regnskabet, der er offentliggjort torsdag. Her havde analytikerne regnet med en omsætning på 120,39 mia. dollar, viser data fra Bloomberg News.

Selskabet realiserede en ordinær indtjening per aktie på 1,14 mia. dollar, hvilket betyder, at supermarkedskæden slår analytikernes forventninger på 1,12 dollar ifølge Bloomberg.

Det justerede indtjeningsresultat er dog eksklusiv et endnu ikke realiseret et tab på 0,47 dollar på en investering i JD.com på grund af regnskabsteknik.

Til gengæld bidrog effekterne af skattereformen positivt med 0,05 dollar.

Det totale sammenlignelige salgstal, US Comparable uden brændstof, voksede ifølge regnskabet med 2,1 pct., hvilket var på linje med analytikernes forventninger.

- Vi har leveret et solidt første kvartal, og vi bliver opmuntret af det forsatte momentum i hele forretningen, siger Doug McMillon, der er administrerende direktør i selskabet, i regnskabet.

Online-salget voksede med 33 pct. i kvartal mod 23 pct. i kvartalet før.

- Vi bevæger os for at være hurtigere og mere digitale, mens vi tilpasser vores portefølje til fremtiden, siger Doug McMillon.

Wallmart stiger 1,9 pct. i formarkedet på regnskabet.

/ritzau/FINANS

Mathias Hagemann-Nielsen

Tags:  Shares❯  USA❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder