Walmart godt ud af første kvartal: Aktien stiger 5 pct.

Udgivet den 19-05-2020  |  kl. 13:32  |  

Den amerikanske detailkæmpe Walmart er kommet godt igennem første kvartal, der har været præget af øget aktivitet i detailbranchen.

Det justerede resultat per aktie lander på 1,18 dollar, hvilket er højere end de 1,12 dollar per aktie, som analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg havde forventet.

Også omsætningen lander et nøk højere end ventet på 134,6 mia. dollar mod forventede 132,8 mia. dollar.

Det er en vækst i salget i de amerikanske butikker fraregnet benzinpriser, der har drevet tallene op, og hvor Walmart i perioden oplevede en vækst på 10,3 pct. Også her ligger det en smule højere end forventet, hvor analytikerne havde set en vækst på 9,6 pct.

Ifølge Bloomberg News er der dog en vis bekymring blandt analytikerne for, at Walmarts bruttomargin er på retur, da der ikke er de store indtjeningsmarginer i blandt andet toiletpapir og mad, som er blandt de varegrupper, der er blevet handlet mest i Walmarts butikker.

Bruttomarginen faldt i kvartalet 113 basispoint fra samme kvartal sidste år.

Dog oplevede Walmart en vækst i sin onlinehandel på 74 pct., hvilket glæder topchef Doug McMillon

- Jeg er stolt over, hvordan vi tilpasser os. Vores "omnichannel" strategi, der giver kunder mulighed for at handle fleksibelt og uden gnidninger, er bygget til servicere kundernes behov i løbet af denne krise og i fremtiden, siger han i regnskabet.

Walmart meddeler i regnskabet, at selskabet suspenderer sin prognose for indeværende regnskabsår 2020/21 på grund "stor usikkerhed", men fastslår at "forretningen fundamentalt set er stærk", skriver Walmart i regnskabet.

Aktien stiger i formarkedet med 5,1 pct. til 132,75 dollar.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder