Wework: USA's børsmyndigheder overvejer undersøgelse af regelbrud

Udgivet den 15-11-2019  |  kl. 19:33  |  

De amerikanske børsmyndigheder overvejer at indlede en undersøgelse af giganten inden for kontorfællesskaber Wework efter dets forfejlede forsøg på en børsintroduktion i oktober.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til to unavngivne kilder.

Securities and Exchange Commission (SEC) er ved at gennemgå Weworks forretning og de oplysninger, som koncernen har givet til myndighederne i forbindelse med børsplanerne, da en række nyhedsartikler har beskrevet mulige interessekonflikter og en meget aggressiv indsats for at rejse kapital.

Wework har i den forbindelse hyret Wall Street-advokaten Andrew Ceresney, som tidligere har været chef for netop den enhed i SEC, der efterforsker selskabet, til at håndtere dialogen med myndighederne.

Weworks planlagte IPO mødte ikke opbakning på Wall Street, og koncernen måtte i sidste ende aflyse den. Efterfølgende har de eksisterende ejere, med japanske Softbank i spidsen, indledt en oprydning i koncernen. Planen har betydet, at Adam Neumann, grundlæggeren af Wework måtte trække sig fra topposten, ligesom der skal foretages en række besparelser og afskedigelser.

Redningsplanen har også betydet, at Softbank har skudt yderligere lånekapital ind i Wework og købt flere aktier. Den transaktion værdisætter koncernen til 8 mia. dollar. Tidligere på året talte man ellers om, at kontorfællesskabet havde en værdi på op mod 47 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder