WHO overvejer at erklære abekopper for international krise

Udgivet den 24-06-2022  |  kl. 15:25  |  
Bavarian Nordic - Produkt

Verdenssundshedsorganisationen, WHO, overvejer at erklære abekopper for en international folkesundhedsmæssig krise.

Det skriver The Washington Post.

Beslutningen kan ske allerede fredag og vil betyde, at den globale indsats for at inddæmme smitten kan blive eskaleret. Det sker, alt imens smitten fortsat stiger i Storbritannien.

800 briter er siden sidste måned blevet erklæret smittet med sygdommen. Det er det højeste antal uden for Central- og Vestafrika og skaber bekymring hos sundhedseksperter i Europa.

Tal fra de britiske sundhedsmyndigheder viser ifølge Washington Post, at antallet af tilfælde med abekopper i Storbritannien steg næsten 40 pct. på under fem dage i sidste uge.

Også i Spanien, Tyskland og Portugal har den seneste tid registreret stigende tilfælde med sygdommen. I alt er der på verdensplan ifølge WHO registreret 3200 smittede i de seneste seks uger.

Udbruddet med abekopper har øget opmærksomheden omkring danske Bavarian Nordic, der som det eneste selskab i verden har en myndighedsgodkendt vaccine mod abekopper.

Selskabet har siden smitteudbruddets start set stigende antal ordre på sin vaccine, der blandt andet går under navnet Jynneos og Imvanex, i både Europa og USA.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯