WSA/næstformand: Ærgerlig men forståelig beslutning af CEO

Udgivet den 04-09-2019  |  kl. 13:01  |  

Det er med en vis ærgrelse, at WS Audiology - fusionsselskabet mellem Widex og Sivantos - onsdag siger farvel til sin topchef, Jørgen Jensen, som har valgt at forfølge en karriere som professionelt bestyrelsesmedlem.

For den afgående topchef har leveret et enormt stykke arbejde hos både Widex og det sammenlagte selskab gennem en årrække.

- Jørgen har taget den beslutning, at han vil trække sig tilbage efter det første halve år af integrationen. Jørgen har kørt på højtryk i seks år. Først har han leveret en stor transformation af Widex, som har været meget succesfuld, og så har han dernæst skubbet og drevet planerne om fusionen igennem mere end et år, siger Jan Tøpholm, der er næstformand hos WS Audiology og formand for T&W Medical, som er ejerselskabet bag Widex, til Ritzau Finans.

- Siden har han været den vigtigste person i at få startet integrationen, få sat en retning og lavet en strategi. Han har ikke været meget hjemme i den periode, så jeg kan godt forstå ham, og jeg respekterer beslutningen. Jeg er selvfølgelig meget ked af det, for jeg har haft et super samarbejde med Jørgen og haft et meget personligt forhold til ham i de seks år. Så det er bestemt med tårer i øjnene, at jeg ser ham gå, men jeg kan på den anden side godt sætte mig ind i hans situation, fortsætter Jan Tøpholm.

Ritzau Finans: Hvor stor en rolle har Jørgen Jensen spillet i, at fusionen overhovedet har kunnet lade sig gøre?

- Han har spillet en enorm rolle i det, men han har også haft et enormt hårdt job i seks år. Han siger nu selv, at han gerne vil forfølge en professionel bestyrelseskarriere, og det kan jeg sagtens forstå, selv om jeg ikke er meget for det, siger Jan Tøpholm.

ERIC BERNARD HAR KLART TOPLEDERPOTENTIALE

Til gengæld glæder han sig over, at WS Audiology allerede havde en uhyre kompetent afløser parat i de interne rækker i form af Eric Bernard, der er blevet hentet ind som chef for grossistforretningen i WS Audiology i forbindelse med fusionen mellem Widex og Sivantos.

- Han har kun været ansat i relativt kort tid, men da vi så ham, tænkte vi også, at han var en mand, der har et klart potentiale, hvis der på et tidspunkt skulle ske noget med Jørgen, siger Jan Tøpholm.

Eric Bernard kom til WS Audiology fra Essilor International, hvor han har haft en stribe ledende job.

- Han kommer fra et job, der ligner det, som han overtager fra Jørgen, meget. Han har været leder for mere end 10.000 mennesker i et selskab i en lignende sektor og med en omsætning, der ligner WSA's meget. Så det er meget svært at finde et match, der er bedre, siger Jan Tøpholm.

- Vi stod i en situation, hvor vi var meget heldige, at vi havde en i huset, der var en oplagt afløser.

HENRIK BENDER DET HELT NATURLIGE VALG SOM FINANSDIREKTØR

Samtidig med Jørgen Jensens afgang stopper også finansdirektør Wolfgang Ollig, der indtil fusionen havde samme rolle hos Sivantos.

Han afløses af Henrik Skak Bender, der inden fusionen mellem Widex og Sivantos var finansdirektør for det danske selskab. Siden har han været chef for integrationen af de to selskaber.

Og det er med stor tilfredshed, at Jan Tøpholm har været med til at pege på ham som afløser for Wolfgang Ollig, der vil forfølge andre karrieremuligheder i porteføljeselskaber hos kapitalfonden EQT, der ejede Sivantos inden sammenlægningen.

- Wolfgang Ollig har været tre år hos Sivantos først og så finansdirektør hos WSA i et halvt år nu. Han har leveret et rigtig stort arbejde i at få lagt afdelingerne sammen i det fusionerede selskab. Han har samtidig kunnet se en karrieremulighed i EQT, så for ham var det en mere planlagt beslutning, siger Jan Tøpholm.

- For os var Henrik Bender jo det helt naturlige valg, fordi han var vores tidligere finansdirektør. Han er vellidt af alle, han er fantastisk dygtig, og han har drevet integrationen indtil nu med stor succes - faktisk så stor succes, at den er lidt foran planen. Vi er fuldstændig selvsikre på, at han er den rigtige mand, fortsætter han.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder