Yen fortsætter sin svækkelse trods ventet intervention

Udgivet den 21-10-2022  |  kl. 14:33  |  

Den japanske yen fortsætter sin markante svækkelse over for dollar og handles fredag eftermiddag til næsten 152 yen per dollar - væsentligt højere end den psykologisk vigtige grænse ved 150 yen per dollar.

Det sker til trods for vedholdende rygter om, at den japanske centralbank, Bank of Japan, er på vej med en intervention i valutamarkedet.

Torsdag blev den japanske valuta svækket til det laveste niveau over for dollar i 32 år, da den ramte 150 yen per dollar.

Det øgede ifølge Bloomberg News markedets tro på, at Bank of Japan ville rykke ind for at holde hånden under yen.

- Vær ikke overrasket, hvis Bank of Japan kommer ind igen for at intervenere over det kommende dage, lød det torsdag fra Win Thin, global chef for valutastrategi hos Brown Brothers Harriman & Co., til Bloomberg News.

Også den japanske finansminister, Shun'ichi Suzuki, har gentagne gange slået fast, at man ikke vil acceptere store bevægelser, og at Japan er klar til at gøre noget ved det.

Den svækkede yen skyldes i høj grad, at den japanske centralbank har fastholdt en lempelig pengepolitik, mens Federal Reserve i USA omvendt har løftet renten voldsomt siden foråret.

Fredag kl. 14.25 koster dollar 151,79 yen mod 149,62 torsdag kl. 17.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Japan❯  Forex❯