Zealand: Boehringer skifter hest - fedmeprojekt forsinkes - citat

Udgivet den 19-11-2018  |  kl. 10:17  |  

Zealand Pharmas tyske samarbejdspartner, Boehringer Ingelheim, mener at have fundet en bedre lægemiddelkandidat til et fedmeprojekt, som derfor forsinkes i omkring et år, skriver branchemediet Medwatch.

Boehringer var egentlig i gang med et fase 1-studie med en langtidsvirkende analog af hormonet, amylin, men vil nu i stedet satse på en anden langtidsvirkende amylin-analog, der har vist lovende takter i prækliniske modeller. Derfor sættes udviklingsprogrammet omkring et år tilbage. Fase 1 med den nye amylin-analog ventes indledt i første halvår af 2019.

- Med de fejlrater, der er i industrien, er det jo noget, der sker nogle gange. Så det er egentlig rimelig udramatisk, når man er på så tidligt et stadie. Men det er selvfølgelig et tilbageslag på et år. Det er noget, vi noterer og forholder os til, siger administrerende direktør i Zealand Pharma Britt Meelby Jensen til Medwatch.

Med forsinkelsen er muligheden for milepælsbetalinger fra projektet også blevet udskudt.

Zealand Pharma står fortsat til at kunne tjene 283 mio. euro (2,1 mia. kr.) i milepælsbetalinger fra samarbejdet med Boehringer. Betalingerne begynder dog først at blive væsentlige fra og med starten på fase 2-studier.

I det andet projekt, som Boehringer og Zealand samarbejder om, blev der indledt et fase 1b-studie med et dobbeltvirkende glukagon/GLP-1-middel i august.

Resultaterne fra studiet ventes i første halvår af 2019, og Britt Meelby Jensen siger til Medwatch, at det ikke urealistisk at tro, at lægemiddelkandidaten, der udvikles til behandling af diabetes og fedme kan komme i fase 2 allerede næste år.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder