Indkaldelse til ordinær generalforsamling i NeuroSearch A/S

Udgivet den 27-02-2017  |  kl. 11:08  |  

Selskabsmeddelelse
27. februar 2017

I henhold til vedtægternes §§ 8 og 9 indkaldes herved til ordinær generalforsamling
 

tirsdag den 21. marts 2017 kl. 16
 

hos Kromann Reumert, Sundkrogsgade 5, 2100 København Ø med følgende dagsorden:

1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år

2. Forelæggelse af årsrapport 2016 til godkendelse

3. Bestyrelsens forslag om anvendelse af overskud eller dækning af underskud i henhold til den godkendte årsrapport

4. Valg af medlemmer til bestyrelsen

I henhold til vedtægternes § 14 er samtlige generalforsamlingsvalgte medlemmer af bestyrelsen på valg. Bestyrelsen foreslår genvalg af den samlede bestyrelse.

Information om kandidaterne er vedlagt denne indkaldelse og er også at finde på selskabets hjemmeside (www.neurosearch.com).

5. Valg af revision

I henhold til vedtægternes § 18 er den generalforsamlingsvalgte revision på valg. Bestyrelsen foreslår genvalg af PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab i overensstemmelse med revisionsudvalgets (svarende til bestyrelsen) indstilling. Revisionsudvalget er ikke blevet påvirket af tredjeparter og har ikke været underlagt nogen aftale med en tredjepart, som begrænser generalforsamlingens valg til visse revisorer eller revisionsfirmaer.

6. Forslag fra bestyrelse eller aktionærer

6.1 Forslag fra bestyrelsen om ændring af selskabets vederlagspolitik

Bestyrelsen foreslår, at selskabets vederlagspolitik for bestyrelsen ændres til følgende:

Ordinære bestyrelsesmedlemmer modtager et fast basishonorar for deres bestyrelsesarbejde. Formanden for bestyrelsen modtager et honorar, som er det dobbelte af de ordinære bestyrelsesmedlemmers basishonorar. Endvidere kan bestyrelsesmedlemmer modtage et fast honorar for deres arbejde i komitéer etableret af bestyrelsen, ligesom bestyrelsesmedlemmer kan modtage særskilte honorarer for gennemførelse af konkrete projekter, som f.eks. salg af selskabet eller væsentlige aktiver. Aflønningen af bestyrelsen er fastsat på basis af markedsstandarder og afspejler de kompetencekrav og den indsats, der er nødvendig for arbejdets udførelse og antallet af bestyrelsesmøder. Generalforsamlingen godkender bestyrelsens honorar hvert år.

6.2 Forslag fra bestyrelsen om godkendelse af bestyrelseshonorar

Bestyrelsen foreslår, at bestyrelsesmedlemmerne for 2016 honoreres med et basishonorar på 250.000 kr. og formanden med 500.000 kr. For 1. kvartal 2017 udgør basishonoraret 62.500 kr. og 125.000 kr. til formanden. For perioden fra 1. april 2017 til 31. december 2017 nedsættes bestyrelsens basishonorar til 50% af en forholdsmæssig andel af honoraret i 2016, dvs. på årsbasis 125.000 kr. for menige bestyrelsesmedlemmer og 250.000 kr. for bestyrelsesformanden. Basishonoraret udbetales som hidtil månedsvis bagud. Såfremt der inden den ordinære generalforsamling i 2018 fremsættes et overtagelsestilbud på selskabets aktier jf. Værdipapirhandelslovens § 31, modtager den samlede bestyrelse et honorar på 500.000 kr., som fordeles ligeligt mellem medlemmerne.

7. Eventuelt

Vedtagelseskrav
Vedtagelse af dagsordenens punkt 1 til 6 kan ske med simpelt flertal, jf. vedtægternes § 13, stk.1.

Aktiekapitalens størrelse og stemmeret
NeuroSearch A/S har en aktiekapital på nominelt 24.553.947 kr., fordelt på 24.553.947 aktier a 1 kr. Hver aktie a 1 kr. giver 20 stemmer.

Registreringsdato
En aktionærs ret til at deltage i den ordinære generalforsamling og afgive stemme på sine aktier fastsættes i forhold til de aktier, som aktionæren besidder tirsdag den 14. marts 2017 (registreringsdatoen). De aktier, den enkelte aktionær besidder, opgøres på registreringsdatoen på baggrund af aktionærens ejerforhold som noteret i ejerbogen samt i henhold til meddelelser om ejerforhold, som selskabet har modtaget med henblik på indføring i ejerbogen, men som endnu ikke er indført i denne.

Anmeldelsesfrist for deltagelse
I henhold til vedtægternes § 12 skal aktionærer, der ønsker at deltage i den ordinære generalforsamling, bestille adgangskort enten via selskabets hjemmeside www.neurosearch.com, hos NeuroSearch A/S, Strandvejen 60, 2900 Hellerup, v/ Anita Milland (telefon: 4460 8000 eller e-mail: ns@neurosearch.com) eller hos VP Investor Services A/S, Weidekampsgade 14, P.O. Box 4040, 2300 København S (telefon: 4358 8866 eller 4358 8893 eller pr. e-mail: vpinvestor@vp.dk) senest den fredag den 17. marts 2017.

Fuldmagt
Aktionærer, som er forhindret i at deltage i den ordinære generalforsamling, kan afgive fuldmagt til bestyrelsen eller tredjemand direkte på www.neurosearch.com. Fuldmagtsblanket kan også udskrives fra hjemmesiden (www.neurosearch.com) eller rekvireres hos NeuroSearch A/S og bedes venligst sendt i underskrevet og dateret stand, således at den er VP Investor Services A/S i hænde senest fredag den 17. marts 2017.

Brevstemme
Aktionærerne har endvidere mulighed for at brevstemme. Blanket til brug for stemmeafgivelse pr. brev kan udskrives fra hjemmesiden (www.neurosearch.com) eller rekvireres hos NeuroSearch A/S og bedes venligst sendt, således at den er VP Investor Services A/S i hænde senest fredag den 17. marts 2017 kl. 23.59. Når en brevstemme er modtaget hos VP Investor Services A/S, kan den ikke tilbagekaldes af aktionæren.

Dokumenter
Følgende materiale kan fra i dag hentes på selskabets hjemmeside (www.neurosearch.com):

• Indkaldelsen indeholdende dagsordenen med fuldstændige forslag.

• De dokumenter, der skal fremlægges på generalforsamlingen, herunder den senest reviderede årsrapport.

• Formularer til stemmeafgivelse ved fuldmagt eller pr. brev.

Spørgeret
På generalforsamlingen vil bestyrelsen besvare spørgsmål fra aktionærerne om forhold af betydning for bedømmelsen af årsrapporten, selskabets stilling og andre spørgsmål til behandling på generalforsamlingen.

Kontaktperson
Allan Andersen, Adm. direktør, mobil 4016 3864.

Om NeuroSearch
NeuroSearch A/S (NEUR) er noteret på Nasdaq Copenhagen A/S.

 

 

Kandidater til bestyrelsen i NeuroSearch A/S

Karin Garre
Dansk statsborger, født 1957.
Stilling: Executive Head, Psykiatrisk Center København.

Medlem af bestyrelsen for NeuroSearch A/S siden december 2013 og bestyrelsesformand siden december 2013.

Særlige kompetencer: Karin Garre har en baggrund som læge og over 20 års bred ledelseserfaring fra medicinalindustrien samt erfaring med bestyrelsesarbejde bl.a. fra StemCare A/S og LTC A/S. Karin Garre har tidligere været ansat som Chief Development Officer og Executive Vice President i NeuroSearch A/S.

Allan Andersen
Dansk statsborger, født 1945.
Stilling: Adm. direktør, AA Consult ApS og Adm. direktør, NeuroSearch A/S.

Medlem af bestyrelsen for NeuroSearch A/S siden maj 1989 og bestyrelsesformand i perioden januar til november 2013.

Allan Andersen betragtes ikke som uafhængigt bestyrelsesmedlem i henhold til corporate governance-anbefalingerne, da han har siddet i bestyrelsen i mere end 12 år.

Administrerende direktør i NeuroSearch A/S siden 1. december 2013, direktør i AA Consult ApS, direktør i Allan Consulting EOOD,  direktør i Provadia Cheese OOD og direktør i Jeravna Development EOOD.

Særlige kompetencer: Allan Andersen har mere end 30 års bred erfaring fra bestyrelser i forskellige virksomheder og en udstrakt finansiel viden såvel som erfaring med investorer i biotekbranchen.

Christian Lundgren
Dansk statsborger, født 1966.
Stilling: Advokat og partner, Kromann Reumert.

Medlem af bestyrelsen for NeuroSearch A/S siden januar 2013.

Christian Lundgren betragtes ikke som uafhængigt bestyrelsesmedlem i henhold til corporate governance-anbefalingerne, da han og Kromann Reumert løbende er engageret som advokat for selskabet.

Medlem af bestyrelsen i Det Nissenske Familiefond.

Særlige kompetencer: Christian Lundgren har mange års erfaring med rådgivning af, restrukturering af og andre transaktioner omfattende børsnoterede virksomheder samt indgående indsigt i biotekbranchen.
 

 

 

Vederlagspolitik for bestyrelsen og direktionen (forslag til ændringer)

1.         Indledning
I henhold til selskabslovens § 139 skal bestyrelsen i et børsnoteret selskab, inden det indgår en konkret aftale om incitamentsaflønning med et medlem af selskabets bestyrelse eller direktion, have fastsat overordnede retningslinjer for selskabets incitamentsaflønning af bestyrelsen og direktionen. Retningslinjerne skal være behandlet og godkendt på selskabets generalforsamling.

I henhold til Corporate Governance anbefalingerne anbefales bestyrelsen endvidere at fastsætte en vedlagspolitik for bestyrelsen og direktionen, som godkendes af generalforsamlingen.

Denne vederlagspolitik er udarbejdet i henhold til selskabslovens § 139 og Corporate Governance anbefalingerne og gælder for medlemmer af bestyrelsen og direktionen i NeuroSearch A/S registreret hos Erhvervsstyrelsen.

Enhver aftale indgået mellem NeuroSearch og selskabets bestyrelse eller direktion vedrørende fast vederlag eller incitamentsaflønning skal være i overensstemmelse med nærværende regler.

 2.        Bestyrelsen
Ordinære bestyrelsesmedlemmer modtager et fast basishonorar for deres bestyrelsesarbejde. Formanden for bestyrelsen modtager et honorar, som er det dobbelte af de ordinære bestyrelsesmedlemmers basishonorar. Endvidere kan bestyrelsesmedlemmer modtage et fast honorar for deres arbejde i komitéer etableret af bestyrelsen, ligesom bestyrelsesmedlemmer kan modtage særskilte honorarer for gennemførelse af konkrete projekter, som f.eks. salg af selskabet eller væsentlige aktiver.

Aflønningen af bestyrelsen er fastsat på basis af markedsstandarder og afspejler de kompetencekrav og den indsats, der er nødvendig for arbejdets udførelse og antallet af bestyrelsesmøder.

Generalforsamlingen godkender bestyrelsens honorar hvert år.

 3.        Direktionen

3.1       Fast aflønning
Målet med den faste aflønning af direktionen er at tiltrække og fastholde de bedst kvalificerede direktionsmedlemmer. De elementer, der ligger til grund for den faste aflønning af direktionen, er fastlagt på baggrund af markedsstandarder og de behov, som selskabet har på det givne tidspunkt.

Som en del af den faste aflønning kan selskabet tilbyde andre normale personalegoder, såsom firmabil og fri telefon.

Bestyrelsen og direktionen evaluerer årligt direktionens faste aflønning baseret på de opnåede resultater fra den forgangne periode og under hensyntagen til udviklingen inden for markedsstandarden.

3.2       Incitamentsaflønning
Med henblik på at skabe interessesammenfald mellem direktionen og selskabets aktionærer og for at tilgodese såvel kort- som langsigtede mål, anser NeuroSearch det for at være formålstjenligt, at der etableres incitamentsprogrammer for selskabets direktion. Sådanne incitamentsprogrammer kan alene bestå af ikke-aktiebaserede bonusaftaler - både løbende, enkeltstående og begivenhedsbaserede.

3.2.2    Ikke-aktiebaserede instrumenter
Bestyrelsen kan indgå aftaler om kontante bonusordninger med direktionen. Kontante bonusordninger består i en årlig fastsættelse af den maksimale bonus, direktionen kan opnå ved opfyldelse af samtlige mål for det pågældende år. Den kontante bonus kan maksimalt udgøre et beløb svarende til 100% af den enkelte direktørs grundløn. En eventuel udbetaling af bonus vil afhænge af, om de betingelser og mål, der er defineret i bonusaftalen, er opnået helt eller delvist. Dette kan dreje sig om personlige mål knyttet til den pågældende direktørs egne præstationer eller resultater opnået af NeuroSearch.

I undtagelsestilfælde kan der indgås andre aftaler, som kan lede til udbetaling af en bonus på op til yderligere 1 års grundløn. Sådanne aftaler forventes typisk indgået til udløsning ved en bestemt begivenheds indtræden, f.eks. overtagelse af en bestemmende aktiepost i selskabet, gennemførelsen af et overtagelsestilbud, direktionens fortsatte ansættelse frem til et bestemt tidspunkt enten defineret som en dato eller en periode efter en bestemt begivenheds indtræden.

3.2.3    Ændring og afvikling af incitamentsprogram
Bestyrelsen kan ændre eller afvikle ét eller flere incitamentsprogrammer indført i medfør af disse retningslinjer. Ved vurderingen af om dette skal ske, indgår de kriterier, der blev lagt til grund ved programmets etablering. Sådanne ændringer kan dog kun ske indenfor rammerne af disse retningslinjer. Videregående ændringer skal godkendes af generalforsamlingen.

4.         Offentliggørelse
Der er i selskabets vedtægter optaget en bestemmelse om, at generalforsamlingen har vedtaget retningslinjer for incitamentsaflønning af bestyrelsen og direktionen, jf. selskabslovens § 139. Nærværende vederlagspolitik skal ligeledes offentliggøres på selskabets hjemmeside.

Vedhæftede filer:

Fonds. 3-17 - AGM 2017 - Indkaldelse DK 27 feb 2017.pdf

Udgivet af: NPinvestordk