MHI Vestas: Tidsplaner for kunder upåvirket af møllebrand

Udgivet den 07-08-2017  |  kl. 09:40  |  

Weekendens brand i MHI Vestas' kæmpemølle, V164, får ingen konsekvenser for de kunder, der allerede har aflagt ordrer på det store prestigeprojekt.

Det fortæller Michael Morris, der sidder i MHI Vestas' marketing- og kommunikationsafdeling, oven på hændelsen natten til lørdag, hvor møllehuset i V164'eren, som står i Østerild, brød i brand og på grund af møllens højde fik lov til at brænde ud.

- Så snart det er muligt for os, vil vi begynde at undersøge, hvad der var årsag til branden. Heldigvis vil hændelsen ikke betyde noget for tidsplanerne for konstruktioner eller installationer, skriver Michael Morris i en mail.

Ifølge branchemediet Energiwatch er det en prototype af V164'eren med en kapacitet på 9,5 megawatt, der har været ramt af branden.

Gennem årene har MHI Vestas opgraderet møllen, som først blev annonceret i 2011. Fra en indledende kapacitet på 7 megawatt har den nyeste produktversion således en kapacitet på mere end 9 megawatt.

Ifølge Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, kan weekendens hændelse potentielt skubbe lanceringen af prototypen på 9,5 megawatt med nogle måneder.

- Men de møller, der allerede er solgt og opført, bør der ikke være problemer med, da den her mølle er så gennemtestet i de tidligere versioner. Derfor er det nok i en af de nyere versioner, at man finder ting, der kan justeres, siger Jacob Pedersen.

V164'eren er med sine 140 meter den største vindmølle til dato for MHI Vestas, der er et joint venture mellem danske Vestas og japanske Mitsubishi. Med vinger er møllen 220 meter høj.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Seneste nyheder