Europa/aktier: God stemning på de europæiske markeder - Genmab med i toppen

Udgivet den 13-11-2023  |  kl. 13:13  |  

Efter sidste uges bølgegang på de europæiske aktiemarkeder, er der mandag optimisme at spore over hele linjen. De pæne stigninger, der også ses i det danske C25-indeks, præger ved middagstid samtlige store børser i Europa.

Det danske eliteindeks løber dog fra det øvrige udland, hvor blandt andet Genmab og GN er med til at trække pænt op. De er også at spore i toppen af det fælleseuropæiske Stoxx 600, hvor sundhedsaktierne generelt har en god dag.

Stoxx 600 stiger 0,6 pct., mens det tyske DAX-indeks stiger mere beherskede 0,2 pct. Franske CAC 40 går frem med 0,4 pct. og britiske FTSE 100 med 0,5 pct.

Helt i top af Stoxx 600 ligger den britiske forsikringskoncern Phoenix Group, efter at selskabet har løftet sin prognose for pengestrømmene.

Phoenix Group venter nu, at generere et cash flow på 1,8 mia. pund i år svarende til 15,37 mia. kr. Tidligere havde selskabet et mål på 1,3-1,4 mia. pund. Ifølge finanshuset UBS giver det blandt andet selskabet mulighed for aktietilbagekøb.

- Det vil være værdiskabende for Phoenix at annoncere et aktietilbagekøb, skriver Nasib Ahmed, der er analytiker i UBS.

Det sender aktien op med 5,3 pct.

På sektorniveau stiger sundhedsaktierne - som GN og Genmab er en del af - med 1,4 pct. Det overgås kun af rejse- og fritidsaktierne, der samlet stiger 1,9 pct.

Her ligger svenske Evolution, der udvikler online casinospil, i toppen med et plus på 5,8 pct. Det sker, efter at selskabets administrerende direktør ifølge Bloomberg har købt aktier for 100 mio. svenske kr. svarende til cirka 64,2 mio. kr.

Det får positive ord med på vejen fra analytikerne hos Morgan Stanley, der ser det som et positivt tegn.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯